infwlk Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, Niedawno kupiłem auto M3 Facelift grandtour. Dziś chciałem złożyć na szybko tylną kanapę i nie do końca mogłem sobie z tym poradzić. Czy to max co da się złożyć: Czy da się coś jeszcze to obniżyć? Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez infwlk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Jasne, że się da. Zdejmij zagłówki, postaw kanapę (trzeba pociągnąć do góry przy łączeniu kanapy z oparciem) i dopiero wtedy połóż oparcie. Będzie na płasko. Jeden minus, że przednie fotele muszą być wtedy dość mocno przesunięte i gdy ja tak jadę to kolana mam prawie przy uszach (185 cm wzrostu). Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infwlk Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 OK będę coś próbował rano(nie mogę sobie tego do końca teraz wyobrazić:-))). A da się złożyć na płasko tylko 1 część np za pasażerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jasne, że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Ostatnio wiozłem tak rower - jeden na dachu, ale drugi w środku. 5-letnia córka jechała w foteliku, za kierowcą (mieści się na tym pojedynczym fotelu) a obok złożona kanapa i oparcie. Faktycznie musiałem wyjąć zagłówki. Ciekawostką jest to, że siedzisko, to podwójne, prawe, jest zaczepione metalowym pałąkiem - takie jakby zabezpieczenie chyba. Na początku nie wiedziałem, czemu nie chce się podnieść. Także tutaj uwaga, żeby tego nie wyrwać/wygiąć. W Megane II tego nie było a siedzisko nie podskakiwało w trakcie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Trzeba pamiętać żeby przy powrocie do "standardowej" konfiguracji kanapy ten metalowy element umieścić w zaczepie. Sam mi nie chciał wskoczyć i musiałem rękę włożyć pod siedzisko i delikatnie naciągnąć żeby tam wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 może na przyszłość bardziej. Jeśli chcemy to siedzisko odczepimy a zostanie nam oparcie, które wtedy położy się na idealnie płasko. Oparcia nie zdemontujemy (chyba, że odkręcimy torxy) ale siedzisko na końcu (przy fotelach kierowy) jest wpinane w uchwyty plastikowe. Delikatnie ale mocno pociągnąć i wyjęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Trzeba uważać bo łatwo złamać te zaczepy, o których piszesz. Jest to jakaś możliwość choć podniesione siedzisko spełnia też ważną funkcję z punktu widzenia bezpieczeństwa. Przy ostrym hamowaniu zatrzyma rzecz(y), które wieziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 To prawda, poza tym oparcie "siada" wtedy idealnie. Też się obawiam o te zaczepy - w MII wytrzymały, ale nigdy siedziska nie wyjmowałem. Również polecam ich nie przeciążać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Mi się w MII jedno uszkodziło więc ostrożność polecam z praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 nie no, raz musiałem bo szafa się nie mieściła. Ale faktycznie nie nadwyrężać. Skoro ktoś umiał zaprojektować samochód to mógł chociaż 5 minut więcej pomyśleć nad tymi zaczepami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ja tam szarpałem nie raz i nic nie urwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi