Baamber Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam. Czy da radę ustawić w programie żeby łączył sie po wifi a nie po bt? Mam interface v1.5 wifi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Cześć, Próbowałem się łączyć z Meganką 1 ph2 2000r, zarówno Pyrenem jak i PyClipem ale dostaje ciągle komunikat No ECU detected. W przypadku PyClipa próbówalem opcji Scan Vehicle i SlowInit ale nie pomogło. Jest to kwestia samochodu czy Interfejsu OBD? Posiadam tani chiński interfejs bluetooth, ale z programami typu Torque łączy się bez problemu _____ @przemek_el Widzę, że masz Megane 1 i poprawinie połączyłeś się z PyClipem. Możesz powiedzieć jaki samochód z listy wybierałeś? Ja próbowałem "X38 New SM3/Fluence/Megane". Zainwestowałem też w interfejs iCar2 i wciąż nie mogę się połączyć Edytowane 10 Września 2019 przez mielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 udało sie komuś rozwiązać problem braku połączenia na elm37? pyclip: no ecu detected pyren: BT not ready for this connID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Jeżeli elm przechodzi test w programie typu Pyren, to złącze jest w porządku i nie powinno być żadnych problemów z połączeniem z ecu. Tanie i chińskie elmy są często okrojonymi i nic nie wartymi emulatorami. Posiadam wspomniany wyżej icar2, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Dnia 9.09.2019 o 10:36, mielony napisał: @przemek_el Widzę, że masz Megane 1 i poprawinie połączyłeś się z PyClipem. Możesz powiedzieć jaki samochód z listy wybierałeś? Ja próbowałem "X38 New SM3/Fluence/Megane". Zainwestowałem też w interfejs iCar2 i wciąż nie mogę się połączyć Ja mam Megane ii , Megane i już od dłuższego czasu nie mam ;) chyba w profilu mam ii ;) wg mojej wiedzy z Megane i się nie połączysz, może przy użyciu ddt4all Ci się udać ale w bazie pyren/pyclip nie ma tej wersji do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 26 minut temu, sKarlosMegane napisał: Jeżeli elm przechodzi test w programie typu Pyren, to złącze jest w porządku i nie powinno być żadnych problemów z połączeniem z ecu. Tanie i chińskie elmy są często okrojonymi i nic nie wartymi emulatorami. Posiadam wspomniany wyżej icar2, polecam. Podlaczyc już się podlaczylem w pyclip e nie mogę bledow kasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Szukajcie urządzeń wyposażonych w chip PIC18F25K80. W innym przypadku Pyren nie działa (testowane na 2 innych OBD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Dnia 25.10.2019 o 22:01, KDKJ napisał: Szukajcie urządzeń wyposażonych w chip PIC18F25K80. W innym przypadku Pyren nie działa (testowane na 2 innych OBD) kupiłem to dalej to samo. https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm-327-vgate-scan-bluetooth-obd2-v1-5-8570709109?fromVariant=8482421162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 1 minutę temu, Quentin88 napisał: kupiłem to dalej to samo. https://allegro.pl/oferta/interfejs-elm-327-vgate-scan-bluetooth-obd2-v1-5-8570709109?fromVariant=8482421162 Używasz pyrena czy pyclipa? W pyclipie wybierz opcję "scan vehicle" przy pierwszym połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 3 godziny temu, mielony napisał: Używasz pyrena czy pyclipa? W pyclipie wybierz opcję "scan vehicle" przy pierwszym połączeniu. tego i tego porubuje uruchomić, jakbyś mógł wszytkie te opcje w pyclipie co maj być zaznaczone... może cos robie nie tak :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 3 minuty temu, Quentin88 napisał: tego i tego porubuje uruchomić, jakbyś mógł wszytkie te opcje w pyclipie co maj być zaznaczone... może cos robie nie tak :< Tylko scan vehicle na "on". Wtedy powinieneś dostać listę pojazdów, wybierasz swój, powinno zacząć się skanowane ECU. Jeśli się uda, kolejne uruchomienia nie wymagają "scan vehicle". Z moją meganką 1 nie mogłem się połączyć, wymiana na Megane 3 rozwiała problem używam interfejsu iCar2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 ok, tam na liście jest meganne/scenic III ja mam w elm port: OBD2 no i po tym skanowaniu: wyskakiwało no ecu deteced. zobaczymy jutro jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 7 minut temu, Quentin88 napisał: ja mam w elm port: OBD2 to akurat nie ma znaczenia. to tylko nazwa bluetooth twojego interfejsu. spróbuj zainstalowac te apke https://play.google.com/store/apps/details?id=com.applagapp.elm327identifier&hl=pl i zobacz ile protokolow obsluguje twoj ELM. Jak nie zapomnę, to jutro postaram sie sprawdzić jak to wyglada u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 31 minut temu, Quentin88 napisał: no i po tym skanowaniu: wyskakiwało no ecu deteced. Słabe Elmy tylko dotąd dochodzą i nie znajdują modułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 @Quentin88 obiecany screen z apki. U mnie wszystko do 2.1 wspierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi