kacper69 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zaniepokojony jestem zbyt szybkim zużywaniem się baterii CR 2032 w karcie Hands Free . Pierwsza oryginalna bateria ( nie pamiętam producenta )rozładowała się po roku, druga ( Sony) i trzecia ( Maxell) po 3 miesiącach. Odnoszę wrażenie, że to chyba coś za szybko, chyba że ten system tak dużo prądu ciągnie z baterii? A w Megane 3 z 2009 roku jest cały czas oryginalna bateria , więc ma już 8 lat i działa OK. A jak jest u innych użytkowników Hands Free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Sprawdzałeś daty ważności baterii przed włożeniem ich do kart? Nie kładziesz karty na parapecie w nasłonecznionym lub zimnym miejscu? Baterie tego nie lubią. Co do żywotności kart na razie niewiele mogę powiedzieć poza tym, że no-name z Kik'a działa już 4 miesiące, a w nieużywanej karcie (nie ma też oznak używania przez poprzedniego właściciela) miałem komunikat o słabej baterii po 2,5 roku. Prewencyjnie wymieniłem baterie w obu i na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 w instrukcji pisze jak dobrze pamiętam po 2 latach się powinno wymieniać baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Moja ma aktualnie 3 lata od wymiany i nic nie wskazuje na to żeby się wyczerpała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Samochód kupiony w kwietniu 2015, baterię wymieniłem już dwa razy. Ostatnio używam baterii z Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin19091994 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Mi średniej klasy bateria starcza na około rok czasu. Auta używam raczej codziennie i po kilka razy (jeżeli to może mieć jakiś wpływ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovad2002 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) Karta 10 miesięcy od nowośći i bateria do wymiany...Wymieniłem kartę na nową, ponieważ w dwóch poprzednich kartach, bateria trzymała trzy miesiące...oraz zasięg gubiły... Edytowane 22 Marca 2022 przez ovad2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl123 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ja wymieniam co około 6-10 miesięcy, ale to zależy gdzie się trzyma kartę, jak blisko telefonu to szybciej bateria się wyczerpuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Samochód mam rok. Baterii jeszcze nie wymieniałem. Nie wiem też kiedy była wymieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi