Piotrl_lp Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Nie wiem jak się ma wersja Limited do ZEN bo Ja mam ZEN i jak zerkniesz na wcześniejsze wypowiedzi w tym wątku wymieniałem głośniki u siebie. Auto kupiłem w salonie w 2017 roku, ale to model z 2016. Fabryczne głośniki to według mnie tragedia - to podstawowy model szerokopasmowy z magnesem o średnicy nieco większej jak kieliszek. Jakość dźwięku adekwatna. Nie miałem u siebie głośników wysokotonowych w desce. Co do zwrotnic to przypuszczam, że w fabrycznych zestawach ich nie ma, a są tylko proste filtry montowane na kablach lub bezpośrednio przy głośnikach. Według mnie warto wymieniać fabryczne głośniki, oczywiście na lepsze markowe modele. Focal jest OK, ale nie musi to być Focal. W MIV według mnie było montowane kilka wersji nagłośnienia, podstawowe z mizernymi głośnikami, wersja BOSE - już całkiem fajnie brzmiąca, ale nie rewelacyjnie, a wymagająca sporej dopłaty. Wersja z Arkamys, chyba standardowo stosowana w Intens, ale być może i niższych wersjach. Tej słuchałem w aucie demo w salonie i brzmienie było już zadowalające. Natomiast montując dobre zestaw np. z wzmacniaczem zewnętrznym i subwoferem i dodatkowo wygłuszając przy montażu drzwi i najlepiej podłogę jakość dźwięku będzie dużo lepsza nawet od tej wersji BOSE. To tylko kwestia ile chcesz na to wydać. Moim zdaniem warto jeśli słuchasz muzyki w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi21 Opublikowano 18 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Witam Panowie, Śledząc wątek odnośnie audio w naszych Renault nie mogę znaleźć informacji na temat głośników Arykamys. Przed zakupem Megane 4 na YouTube zagranicznym ktoś udostępnił film z audio Arykamys, a śledząc cenniki i informacje o wyposażeniu na polski salon nie ma nigdzie wspomniane o Arykamys. Jest tylko wzmianka o Bose i tyle. Posiadam megane 4 intense 1.5 dci 2017 z polskiego salonu i po zakupie audio dość kiepsko grało przez co byłem trochę zawiedziony bo poprzednio miałem Megane 3 tez z polskiego salonu i najprostszym audio i grało akceptowalne. Przeglądając ustawiania audio i ustawieniu zaczęło fajnie grać i znalazłem taką opcję w ustawieniach i tutaj pytanie do was czy to jest już audio Arykamys? Po wciśnięciu play w tej opcji gra jak z jakiegoś taniego laptopa. Dlatego zastanawiam się czy o dziwo na polski salon nie dostałem Arykamys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 To mają wszystkie meganki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi21 Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 To po czym rozpoznać czy jest system Arykamys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Pewnie na głośnikach jest oznaczenie. zresztą nie wiem czy to w ogóle występowało w megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian199285 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Witam kolegów czy funkcje arkamys demo da się włączyć na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi