PCet Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Nie wiem, czy dodatkowe, ale w drzwiach mojej Intesnse są zamontowane/przyczepione do boczka takie "wykładziny" wygłuszające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolaLBN Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Ten tzw filc ale to chyba w kazdej wersji jest w tych boczkach.Myslalem że moze poszycie drzwi ma jakieś dodatkowe wygluszenia Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 "Mata" występuje tylko w Intens i jego pochodnych (GT Line itp.). Wygląda, jak na poniższym zdjęciu: W niższych wersjach mamy coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajkus1 Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Posiadam wersję intens z francji, zdejmowałem boczek i nie widziałem takiej maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Możliwe, że ktoś wcześniej ściągnął matę bo miał problem ze złożeniem. Przecież tak najłatwiej ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajkus1 Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Boczek nie był wcześniej zdejmowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Który rok produkcji? Co jak co, ale egzemplarz na Francję powinien posiadać :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Dnia 11.10.2019 o 09:59, LTar napisał: no a jest jeszcze maskownica po całej długosci za tylną kanapą. Ta maskownica to tylko "odpowietrzenie". Od wewnątrz w bagażniku są miejsca na dwie elipsy, nie mierzyłem, tylko zerknąłem i są one gdzieś pomiędzy tą maskownicą i oparciem fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipi Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Temat z Focal 8.1 ogarnięty po uzyskaniu informacji z Renault Polska jak się okazuje Aso zamawia po złych numerach co najgorsze dzwoniłem po kilku i wszędzie używają tych złych . Co do utraty gwarancji to jest to indywidualna kwestia podejścia Aso i nikt jej nie zabiera do puki nic poważnego się nie dzieje. Nikomu nie życzę walki z producentem przy uszkodzeniu sprzętu kiedy wartość naprawy jest znacząca wtedy każdy się przekona co oznacza gwarancja. Dodam jeszcze,że jako konsument nie korzystam z gwarancji ,a rękojmi ale to za obszerny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam, założyłem u siebie Focal music premium 4.1 z subem 2.1 zgodnie z instrukcja lecz po wyłączeniu zapłonu wyłącza się przód a gra tylko tył. Co zrobiłem źle ? Any idea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Ojinau zmień zasilanie wzmacniacza/sub na takie które nie wyłącza się po wyłączeniu zapłonu. Gra Ci tylko tył bo w tej konfiguracji jest podłączony i wzmacniany z radia auta z radia w auta. Natomiast przód jest podpięty pod wzmacniacz w SUB. Jeśli wyłączysz zasilanie SUB-a to i przód przestaje grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko74 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Witam. Gdzie montowany jest sub ze wzmacniaczem z zestawu Focal w przypadku MG IV, czy mieści się pod siedzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Pod siedzeniem się raczej nie zmieści. Zamontowałem w bagażniku na oparciu. Tak sugeruje instrukcja montażu FOCAL. Niestety minus jest taki, że po złożeniu oparcia nie można na nim nic transportować, no chyba, że zdemontuje się SUB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko74 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Ciekawe czy w przypadku Grandtoura zmieściłby się we wnęce bocznej bagażnika - przy nadkolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwazar5 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Chciałbym odświeżyć temat głośników. Może ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się co siedzi w Megane 4 grandtour rocznik 2017 wersja limited, silnik 1,6 benzyna, 115. Radio fabryczne z r-linkiem. Organoleptycznie (na słuch) sprawdziłem, że w przodzie i tyle są zestawy odseparowane. Problem jest taki, że w przodzie głośniki wysokotonowe znajdują się w kokpicie. Moje pytania: 1 gdzie znajdują się zwrotnice przedniej pary głośnik 2 gdzie są zwrotnice drugiej pary głośników 3 czy warto wymienić same głośniki nisko-sredniotonowe bez wymiany tweeterów zostawiając też oryginalne zwrotnice Skąd taki pomysł? Naczytałem się na forum na temat focali i zamontowałem zestaw odseparowany w Suzuki SX4, tylko na przód ale jakość dźwięku i wierność szczegółów dużo lepsza niż w mojej megance. Wygluszylem też drzwi ale warto było. Chciałbym to zrobić teraz u siebie. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Megane 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi