vivera1977 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Przede wszystkim muszę zaznaczyć kwestie że chodzi o samochody Megan 4 to raz, dwa to samochód który stoi pod gołym niebem bo samochód który stoi w garażu to jest inna bajka no i wilgotność, osóby które mieszkają na północy Polski nad morzem a nie na południu to też inna kraina. Kurczę chciałem do serwisu a tu zonk, -1 st. To raczej bez sensu, ale w końcu pojechałem. Wróciłem właśnie z Renault Gdynia i po sprawdzeniu i po konsultacji system działa prawidłowo. Tak to działa w Renault Megane 4. ``Funkcja „dobra widoczność“Funkcja ta pozwala na szybkie usunięcieszronu lub zaparowania z przedniej i tylnejszyby, przednich szyb bocznych i zewnętrznychlusterek wstecznych (zależnie od pojazdu).Jej działanie wiąże się z automatycznymwłączeniem klimatyzacji i funkcjiusuwania szronu z tylnej szyby oraz, zależnieod wersji pojazdu,elektrycznego usuwaniaszronu z przedniej szyby.`` czyli musi i nie musi. jeśli chodzi o filmik to mógł być nagrywany w okresie letnim dlatego taka sytuacja która nas nurtowała. ZALECA SIĘ ZIMĄ NA RĘCZNE PRZEJŚCIE KLIMATYZACJI CO NAJMNIEJ RAZ LUB DWA W TYGODNIU ABY URUCHOMIĆ AGREGAT W CELU JEGO KONSERWACJI. Dzisiaj rano -3 samochód cały zaszroniony , włączony przycisk dobra widoczność , cztery minuty i tylna szyba rozszroniona, lusterka również , boczne szyby do około 3/4 od przodu, przednia szyba również ładnie można było kontynuować jazdę bezpiecznie . Inni skrobali ja siedziałem i słuchałem muzyczki. Moje odczucie ~~ takie do du.. to AUTO KLIMA ;) Może niech ktoś też zajedzie w wolnej chwili na konsultacje do ASO w tej sprawie i napiszę co Wam powiedzieli. Edytowane 21 Listopada 2017 przez vivera1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 U mnie po włączeniu "dobra widoczność" zaparowanie znika bardzo szybko. Kontrolka AC się nie zapala, ale funkcja działa jak gdyby klima osuszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Mi dzisiaj też to ładnie zadziałało, trzeba jakoś to sprawdzić czy agregat się włącza. Czy AC działa czy nie, jakoś po obrotach nie widzę, trzyma równo 800 nawet nie drgnie, na słuch też ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz765 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Szyby parują mi lekko wczoraj -2 było a usuwanie zamrożonej szyby zajmowało około 5 minut. AC na 100% nie załącza mi się po włączeniu tej dobrej widoczności, jak było latem to nie wiem ;( Edytowane 21 Listopada 2017 przez Lukasz765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja mieszkam 250 metrów od morza, jak jestem w innym rejonie polski szyby mi nie parują ale tu tak... System trochę chodzić musi ze 5-6 minut jak przednia szyba jest zawalona po całej nocy. Ale np dziś rano w ogóle nie była zaparowana a auto stało całą noc... AC nie działa mi gdy tryb AUTO lub Dobra widoczność. No i właśnie czy po wybraniu trybu AUTO na przycisku klimatyzacja sama nie powinna się załączać bo teraz już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dzięki że się odzywacie. Czyli nie jestem sam, trzeba coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ale do rozumiem że coś jest nie tak z tą klimatyzacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Może z samą klimą to nie bo jak włączysz ręcznie to pracuje , myślę że raczej chodzi o oprogramowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ja mam 3.3.16.946 więc chyba najnowszą (tak mi się wydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Ja 2.17 5 grudnia na aktualizacje softu. Przez neta nie idzie wgrać mam eror strony i du... ale to inny temat więc nie zbaczajmy z trasy. ;) tak na szybko nagrałem telefonem Potwierdzacie to u siebie. Opisałem ładnie wszystko do centrali Renault poczekamy zobaczymy. Edytowane 21 Listopada 2017 przez vivera1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Wygląda na błąd w oprogramowaniu. Powinno włączać ac a nie na odwrót. Tak to działa w każdym samochodzie którym jeździłem i miało auto klimą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) No to u mnie działa to tak samo jak u Ciebie na filmie. W sumie dopiero teraz się nad tym zastanawiam i jest nie normalne, zadzwoniłem do kolegi (ma Meganke HB) i ten sam błąd ma wersje 3.3.15 U mnie klima nigdy nie chodzi w trybie AUTO oraz tym Dobra widoczność jak u Ciebie wyłącza ją od razu. Czekam na opinie innych. Edytowane 21 Listopada 2017 przez kamil007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Panowie dzisiaj rano szok. Wczoraj zostawiłem auto na klimie, siła nawiewu na 3 na nogi. Przychodzę rano do auta a tu zachowanie jak w auto, nawiew na 1 na szybę , Klima włączona. Po chwili uderzenie wiatru na 6 na szybę ,po 5 km doszło na nogi siła 4 i po chwili na nogi na 2 i tak do końca przez 15 km do pracy. Tylko funkcja auto nie była włączona . Co jest kurka?! Sprawdźcie to u siebie. Edytowane 22 Listopada 2017 przez vivera1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Mam wersję z mniejszym wyświetlaczem – nawiewy i klima z przycisków. Po włączeniu tej „dobrej widoczności” AC się wyłącza, a po naciśnięciu AC wyłącza się „dobra widoczność”. Analogicznie jest w trybie „auto” – nie ma możliwości włączenia w tym samym czasie AC. Dodatkowo np. ogrzewanie tylnej szyby/lusterek wyłącza się samo, kiedy chce. W przyszłym tygodniu jestem w serwisie, to zapytam przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ja za to myślę, że to tylko kwestia oznaczenia, u mnie wszystko działa tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi