konwil Opublikowano 29 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 A czy wiadomo co podaje producent? W sensie: czy prędkość maksymalną bezwzględną, którą można zmierzyć w laboratoryjnym badaniu? Czy może prędkość maksymalną wedle wskazania licznika w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragoniak Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Pomiar tylko licznik. Kolejnym razem dokonam pomiaru z gps-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie meg4 a 3 ale silnik ten sam. Niemiecka autostrada 4 osoby i bagaże. Paliwo z Arala ;) Najlepszy wynik to 216. Silnik jeszcze przed chiptuningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evorider Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) 207km/h gdyby nie duża ilość aut na autostradzie to 210km/h do zlapania. Megane IV 1.2 TCe 100 KM 175Nm ---> Mod 144 KM 240 Nm Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Evorider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Evorider napisał: Nie papuguj. Kolego Evorider mam do Ciebie pytanie (możesz na PRIV pisać). Gdzie modyfikowałeś swoje auto (box czy nowy soft), jaka cena i czy były jakieś problemy z tym? Czy po modyfikacji oprócz osiągów zauważyłeś zmiany w spalaniu? Pytam bo mam takie auto i po gwarancji też rozważam modyfikacje. Mało w necie na razie informacji i ofert dla Megane IV z 1.2 TCE. A wracając do tematu wątku ja wyciągnąłem licznikowe max 187 km/h, myślę, że udało by się dociągnąć do 190. W sumie to takie parametry jakie podaje producent biorąc pod uwagę niedokładność pomiaru licznika. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyy0 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Dnia 27.11.2017 o 09:36, gmbs napisał: Cześć Coś mi się ostatnio nie podoba dynamika mojego samochodu i przeprowadziłem kilka testów w tym przyśpieszenie i Vmax. Przyśpieszenie wyszło mniej więcej tak jak miało być czyli pomiędzy 10 - 11s ale Vmax mnie martwi - 186kmh i ani grama więcej - a powinni być 198kmh. U mnie w MIV Grandtour jest odcięcie przy 206 Do osiągnięcia ale na V na VI ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brajanos Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 a nie jechałeś kogo w trybie ECO? wtedy v-max jest niższa, sprawdzałem u siebie i różnica jest znaczna ok 20km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziku123 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 207kmh tryb sport paliwo 98 2 osoby na pokładzie;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi