Andrzej-2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 W dniu 29.01.2024 o 20:47, Slepak1987 napisał(a): Kolejny elektrozawór od wałków, tym razem pierburg? Czy może wtyczka i do wglądu wiązka idącą do elektrozaworu? Cewki wszystkie? - Świece są nowe Beru. Olej 5w40, elf sxr. - Błąd jest sporadyczny, głównie przy dłuższej trasie. - Odpala od strzała, pracuje równo, gdyby nie komunikat " skontroluj układ wydechowy" to nawet bym nie wiedział, że coś jest nie tak. 1/ Odpala od strzała, pracuje równo; - czujniki wałka i wałku - są OK, 2/ "skontroluj układ wydechowy'' Dokonaj pomiarów ; na rozgrzanym silniku ok; 90 C, obroty biegu jałowego, a/ ciśnienia w dolocie, b/ kąta wyprzedzenia zapłonu, c/ pomiaru napięcia sond w zakresie; 0 do 1 V ; I - sonda - oscyluje od 0,1 do 0,9 V II - sonda - oscyluje od 0,6 do 0,8 V 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak1987 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Dziękuję Andrzej za odzew. Czyli jednak też sondy byś obstawiał. Obejrzałeś film który umieściłem stronę wcześniej? Co myślisz? Według mnie sonda druga pracuje w porządku, ta przed katem kuleje. Tutaj masz przelicznik MV na V. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Zostaw sondy w spokoju, DF080 to przerwa w obwodzie cewki zaworu KZFR Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez milejow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak1987 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Czwarty raz napiszę : zawór kzfr jak i samo koło /rozrząd są nowe, oryginał, kilka razy sprawdzane. Skoro wszystkie komputery, pokazują błąd sondy / brak spójności, ale mam ją zostawić w spokoju gdy wszystko jest w ECU podpięte po plusie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Mocno falują obroty. Do sprawdzenia wiązka od czujników i czujników położenia wałka rozrządu. Trzeba go wykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Slepak1987 napisał(a): Skoro wszystkie komputery, pokazują błąd sondy / brak spójności Który błąd dotyczy którejkolwiek sondy bo nie widzę takiego? Dyskusja toczy się wokół błędu P0010 i DF080, innych nie widzę 4 godziny temu, Slepak1987 napisał(a): wszystko jest w ECU podpięte po plusie... Nic tam nie jest podpięte po plusie do ECM, zasilanie(zawór KZFR,grzałki sond,zawór EVAP, itd) wychodzi z modułu USM, sterowanie zaworami, grzałkami sond itp. sygnałami masy z ECM Edytowane 18 Kwietnia 2024 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak1987 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 W dniu 18.04.2024 o 06:16, szwagier24a napisał(a): Mocno falują obroty. Do sprawdzenia wiązka od czujników i czujników położenia wałka rozrządu. Trzeba go wykręcić. Wiązkę też sprawdzałem, czujnik położenia walka rozrządu nowy, oczywiście oryginał. Tak naprawdę zostało ECU do sprawdzenia i czujnik położenia wału do wymiany. Tylko nadal według mnie stoi w miejscu i źle pracuje pierwsza sonda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Do sprawdzenia wiązka za pomocą ŻARÓWKI. Na czujniku położenia zmiennych faz musi być +12V, nie 9 Pierwsza sonda ma oscylować między 0,1-0,8 V. Druga u Ciebie pokazuje dobrze 0,45- 0,5V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slepak1987 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Dzięki Szwagier za odzew. Obroty mogą falować przez złą pracę sondy właśnie. Czy według Ciebie P0010 i sondy mogą mieć coś wspólnego? Czyli sonda pierwsza do wymiany tak? Pracuje poza zakresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu77 Opublikowano 2 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2025 Witam i jak czy problem został rozwiązany w moim przypadku nierówna praca po odpaleniu został rozwiązana wymianą kzfr, po roku pojawił się i błąd p0010, komunikat sprawdź wtrysk i sprawdź wydech. Sprawdzałem elektrozawór czujnik wałka i wiązki elektryczne wszystko wydaje się być w porządku. W końcu trafiłem na pyclipa który pokazał więcej błędów. DF010 Obwód regulacji faz rozrządu i DF092 Obwód sondy tlenu przed kątem. Co o tym myślicie. I jeszcze jedno pytanie co za programu używacie do renault na telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2025 Robiąc kontrolę czujnika położenia wałka rozrządu należy przeczyścić bezwzględnie jego czoło - zbierają się na jego czole opiłki i blokują jego działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu77 Opublikowano 10 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2025 W dniu 2.03.2025 o 17:39, szwagier24a napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Sprawdzony czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2025 U mnie w kropli oleju wiszącej na czole czujnika miałem mikro opiłki. Wszyscy piszą że czujnik czysty ale czy wszyscy dotknęli palcem ten czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi