ROBRAT Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam kto zdradzi mi myk jak zapalić światła postojowe w kloszu M3 2016rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jeżeli masz wiązki i siedzą żarówki to trzeba je aktywować. Potrzebna zmiana konfigu auta. Jak nie masz sprzętu i wiedzy do tego to sam nie zrobisz niestety. Ja robię takie rzeczy ale na odległość nie mam jak pomóc, chyba, że znajdziesz kogoś z CLIPem to zdalnie mogę spróbować ogarnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dziwne to producent nie przewidział pozostawienia auta na światłach postojowych,tak żeby był widoczny o zmroku z przodu i z tyłu?Oczywiście żarówki siedzą w kloszu dzisiaj coś mnie tknęło i walczyłem z tym ale zaświecają się tylko dzienne z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) @ROBRAT u nas za postojowe robią przygaszone DRLy, a żaróweczka w lampie jest dla picu bo reflektor jest taki sam dla wersji z LEDami w zderzaku jak i bez nich. Możesz zostawić auto na postojowych ale świecić będą przygaszone DRLy i włączyć je manetką. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 A z tyłu to świeczki mam zapalić w kloszach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Byłem sprawdzić. U mnie po ustawieniu manetki w pozycji postojowych świeci przód, tył i podświetlenie rejestracji. Po zamknięciu auta świeci dalej. Dziwne jest to, że po przesunięciu dźwigni kierunków nie świeci tylko jedna lewa lub prawa strona. W wielu autach tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) A u mnie jest tak;w dzień gdy zaświece manetką postój to świeci tylko przód ledy na pół gwizdka dopiero o zmroku lub już nawet w garażu zapala się tył!hmm chyba ma to związek z czujnikiem zmierzchu~sam nie wiem.To że zapaliły mi się z tyłu światła w garażu odkryłem dopiero dzisiaj bo wczoraj walczyłem i świecił jak wcześniej pisałem tylko przód Edytowane 8 Stycznia 2018 przez ROBRAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 W dzień nie próbowałem ale mogę spróbować jutro bo już zmrok powoli zapada i dziś to nic nie da. U mnie było tak, że przy zgaszonym silniku i bez karty w slocie w pozycji 1 przełącznika 2 czyli na pojedynczej żarówce świeciło się to co pisałem czyli pozycyjne przód/tył/rejestracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 DW: ja mam auto z 2016 i jest tak jak powinno, tzn. po przekręceniu manetki na >>postojowe<< świecą ledy (tak jak przy jeździe ze światłami mijania - lekko przygaszone) i tył (wszystko, jak przy mijania) i oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Mój też ten sam rok a swieci inaczej hugo wie co je nie tak!ale dobrze że ten tył sie świeci gdy jest już ciemnawo!bo tu miałem nerwa że nie oświetla mi tyłu a to że nie świeci w kloszu to pal licho~nowoczesność ledy!rzadko się przydaje ale się przydaje i ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Wszyscy trzej mamy auta z czujnikiem zmierzchu więc porównania są obiektywne. Nie wiem czy ten czujnik ma wpływ na działania świateł postojowych. Nie powinien bo przecież diagnosta sprawdza ich działanie także na przeglądzie. Z drugiej strony postojówki przydają się chyba bardziej po zmroku niż w ciągu dnia. Nie wiem, w praktyce nigdy nie używałem. Jutro postaram się sprawdzić działanie świateł postojowych rano lub jak żona wróci z pracy koło południa. Masz chyba jeszcze gwarancję (?) więc jeśli są jakieś wątpliwości to jedź do ASO je rozwiać. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Gwarancję mam do października 2020r kiedyś będę w ASO to zapytam i zademonstruję im działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Mam Meganke 3 2012r i na gałce sobie mogę wybrać 0 dzienne 1 postojowe 2 mijania 3 automat. - Na 0 świecą tylko dzienne żadne inne nawet z tyłu nie świeci nic łącznie z rejestracją. - Na 1 z przodu świecą same postojowe żadne inne a na tyle normalnie to co na mijania łącznie z rejestracją. - Na 2 świecą i mijania i postojowe wraz z tyłem i rejestracją - Na 3 w dzień świecą same dzienne, żadne inne oraz tył wgl nie świeci łącznie z rejestracją Na 3 w nocy świecą i mijania i postojowe wraz z tyłem i rejestracją Tak to powinno działać. Na moje oko czujnik zmierzchu coś świruję bo jak wiemy, wieczorem automatycznie odpala on mijania i postojowe oraz tył, a w dzień same dzienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 No i ogólnie tak to powinno wszystko działać. Swoją drogą szkoda, że: nawet w pozycji 0 świecą DRLy od razu po odpaleniu silnika, na postojowych świeci się podświetlenie rejestracji co dodatkowo marnotrawi energię, postojowe nie działają z podziałem na strony lewy kierunek - lewa strona / prawy kierunek - prawa strona / neutral - obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja mam ledy na rejestracji to szczątkowy pobór prądu, co do pozycji 0 to masz racje, tutaj mogłoby być faktycznie 0, czyli żeby się nic nie świeciło. Te podziały to nie bardzo rozumiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi