krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Tego nie wie nikt, on na swojej umowie ma przebieg 170 tyś, myślę że był skręcony zaraz jak przekroczył Polska granicę, a gość faktycznie ma kłopot zdrowotny z nogą i automat ma Nic nie ugram więc teraz tylko pytanie czy jeszcze tym pojeżdżę trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A ten co nie zdążył przerejestrować to od kiedy do kiedy miał to auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 I nie przerejestrował? Przecież trzeba to zrobić w terminie 30 dni od daty zakupu wpisanej na umowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 No widać można, ja dlatego po 2 tygodniach pobiegłem przerejestrować, wczesniej podatek, ale w komunikacji nie byli zdziwieni że poprzedni nie przerejestrował tylko chcieli poprzednia umowe i tyle, czyli mozna nie przerejestrowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ok. Ciekawe czy uda Ci się dotrzeć do tego pierwszego właściciela. Jeśli to on sam sprowadził to będzie znaczyło, że przekręcił zegarek. Jeśli kupił od handlarza na jakąś fakturę to może byś coś wskórał bo znajdziesz tego, który popełnił przestępstwo i może jakiś dowód. Gorzej jak kupił na tzw. Niemca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Szczerze to wątpię, trzeba będzie sie z tym faktem pogodzić i jeździć bo autko fajne, ma dokuczliwy problem ale jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja bym próbował dotrzeć do korzeni ale to może kwestia charakteru. Nic nie masz do stracenia. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz mam nadzieję, że auto będzie Ci dobrze służyć. Przy takim przebiegu jest duża szansa na to, że spora część "wrażliwych" elementów była już wymieniona przynajmniej raz. Pamiętaj tylko o wymianie oleju (dobrego) i filtrów co 10kkm, unikaj krótkich jazd, nie butuj zimnego i nie gaś od razu po skończonej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Czym się przejmujesz?, pewnie 90% sprowadzonych diesli ma u nas taki przebieg, tylko ich właściciele o tym nie wiedzą i żyją. Wystarczy wejść na francuskie ogłoszenia a potem na polskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzięki kolego, oczywiście będę próbował dotrzeć, i zobaczę co z tego wyjdzie, autko jest fajne, podoba mi się i jak zostanie u mnie to na pewno będzie dobrze i odpowiednio traktowane, muszę jeszcze sprawdzić co z olejem, dopiero zrobiłem jakieś 700 km, w tym troche po Bieszczadach i radzi sobie, są jakies normy ile oleju może pobrać na tysiąc km czy jakos tak... Masz rację, zgadzam się z tym że duża większość tak ma i duża większość o tym nie wie.... i żyje i jeździ, dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 3 minuty temu, krzysieking napisał: są jakies normy ile oleju może pobrać na tysiąc km czy jakos tak... A pobiera? Dużo? Najlepiej byłoby gdyby tego nie robił. Miałem 1.5 101KM w MII więc inny silnik i między wymianami dolewałem jakieś 0,5-0,8 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie no nic nie dolewałem, tak tylko pytam " na zaś" mam ja dopiero 2 tygodnie i jakieś 700 km zrobione, powiedzcie co to może być: jak ja odpalam to cos tak chwile dośc głośno buczy, wyje w kabinie, zaraz cichnie, w czasie jazdy tego nie słychać a na luzie jest lekko słyszalne, wyłączałem klime, wentylator, przełączam z auto na manula i tak jest zakażdym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Alternator? O kurcze 325 tys i jeszcze jeździ, niezły wynik. Edytowane 2 Lutego 2018 przez kowalikd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z przerejestrowaniem jest tak że jest obowiązek, ale żadnej kary za brak przerejestrowania nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 1 godzinę temu, krzysieking napisał: Dodatkowo w dowodzie mam 81KW a po numerze VIN w Renault polska jest 78KW Znasz może wyznacznik silnika? K9K 832 czy 836. Ewentualnie podaj pierwsze sześć znaków z VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi