wuj33k Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Witam, Czu w Waszych Megii też jest tak słabo wyciszona klapa bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 A jak to sprawdzić? Często jeździsz w bagażniku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuj33k Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jeżeli nie słyszysz szumów w aucie to znaczy, że jesteś słabym kierowcą bo nie wiesz co z Twoim autem się dzieje. Może wypowie się ktoś bardziej kompetentny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 @wuj33k jakie masz nadwozie? Jeśli 3D to widziałem kilka tematów o hałasie pochodzącym z tylnej części auta. Ja w kombi z tyłu auta nie słyszę jakiś nadmiernych i przeszkadzających szumów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuj33k Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 @pbet Ja mam wersję hatchback. I wydaje mi się, że te szumy to efekt słabego wyciszenia, ale ręki sobie nie dam uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Nawet jeśli to nie od dziś wiadomo, że nasze Meganki rewelacyjnie wygłuszone nie są Auto masz od nowości? Nie było żadnych "przygód" z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuj33k Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 @pbet niestety auta od nowości nie mam. Niby dokładnie było sprawdzane przy zakupie i nie było nic widać z tylu auta, ale nigdy nie można być pewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 2 godziny temu, wuj33k napisał: Jeżeli nie słyszysz szumów w aucie to znaczy, że jesteś słabym kierowcą bo nie wiesz co z Twoim autem się dzieje. Może wypowie się ktoś bardziej kompetentny? Ok, Ty jesteś dobrym kierowcą bo słyszysz szumy Miałem trzy meganki 3 i w żadnej nie szumiała tylna klapa ( ). Powiem więcej, nie słychać było też szumów z tyłu auta. Ważne też są opony, jak się kończą albo są słabej jakości to będą hałasować. P.s. Opisuj dokładniej problem, to nie będzie głupich tekstów. Ja specjalnie Cię sprowokowałem i dopiero wtedy się rozpisaleś i wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 ja tylko słyszę szum jak mam położone oparcie kanapy lub zdjętą półkę , opony mam klasy A,B więc te szumy są niestety wynikiem wygłuszenia . Czasami u siebie przy dużych prędkościach lub bardzo mocnym wietrze mam wrażenie jakby wiatr gdzieś przy lusterku lub uszczelką drzwi hałasował . Auto bez przygód mam więc to raczej taki czasami nieprzyjemny efekt niedopracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Jeździłem kombi Megane II, hatchbackiem Megane III i jeżdżę kombi Megane III - w zasadzie przy tych autach nie ma różnicy, >>głośność<< jest dla mnie akceptowalna. Faktycznie nie jeździłem bez półki/rolety; a może jestem przyzwyczajony do szumu z kombi (który może być głośniejszy - większa powierzchnia z tyłu). Niemniej zrobiłem m.in. trasę ca. 170 km Megane III HB, w której dominowała ekspresówka i takiego zjawiska nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 w Sceniku tez jak sie jedzie z złożonymi siedzeniami lub bez nich lub bez półki o wiele więcej szumów dobiega z tyłu (mówiąc o wiele mam na myśli naprawdę dużo więcej). Na wiosnę prawdopodobnie wygłuszę cały tył matami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuj33k Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Opony mam nówki i to z górnej półki, więc to odpada. Być może to coś z hamulcami bo miałem przypadki, że nie odbijały do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 A u mnie tak przy 100km/h i więcej słyszę w drzwiach kierowcy u góry przy środkowym słupku delikatny świergot powietrza,po stronie pasażera jest cisza.Na oko nic tam nie widać, uszczelki są, nie ma w nich różnicy między lewą i prawą stroną i gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matjonc Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 ROBRAT mam to samo w swojej megance, znalazłeś może co było powodem tego szumu? Już próbowałem układać na nowo uszczelki i smarowałam silikonem do gumy ale nie dało to żadnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi