Tuscan_S Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam, Od kliku tygodni jestem użytkownikiem MIV z pakietem Multimedia 7''. Zazwyczaj jeżdżę w trybie Perso z wybranymi ustawieniami, jak poniżej: - grafika zegara środkowego - Styl 1 - kolor podświetlenia - niebieski. Podczas jazdy w ciągu dnia, przy kilkukrotnym włączaniu/wyłączaniu silnika i systemu multimedialnego, ustawienia pozostają zachowane. Jednak po odstawieniu samochodu wieczorem do garażu, następnego dnia rano, wsiadając do auta zastaję następujące parametry: - tryb jazdy Perso - grafika zegara środkowego - Styl 3 (domyślnie dedykowany dla trybu Eco) - kolor podświetlenia - niebieski. Ustawienia te są widoczne rano, zarówno przed, jak i po odpaleniu auta. Co ciekawe, po chwilowej zamianie trybu jazdy na jakikolwiek inny (np. Neutral) i ponownym włączeniu Perso, grafika zegara powraca do Stylu 1, czyli tego, który ustawiłem dla tego trybu jazdy. Dodam jeszcze, że jeżdżąc przez jakiś czas w trybie Neutral, zjawisko to również występowało. Ponieważ dzieje się tak tylko rano, zacząłem zastanawiać się, czy nie jest to związane z jakimś auto-resetem systemu przy zmianie daty. Czy któryś z użytkowników zaobserwował podobne zmiany w grafice zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Spróbuj zrestartować system. Przytrzymaj przycisk wyłączania radia do momentu aż wszystko zgaśnie. System zrestartuje się bez utraty danych osobistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuscan_S Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Reset nic nie pomógł. Znajomy w identycznym aucie ma ten sam problem, tylko że jak wejdzie w menu "tryb jazdy", grafika wyświetlacza od razu powraca do tej ustawionej (nie musi, jak ja, zmieniać na chwilę trybu i wracać do tego preferowanego). Edytowane 14 Lutego 2018 przez Tuscan_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Mam dokładnie ten sam problem, system nie zapamiętuje wybranego trybu graficznego zegarów ale już kolor tak. Schemat taki sam 1 dzień pamięta kolejnego zapomina, muszę przełączyć multi-sens na inny i wstecz. Niestety nie pamięta też dodatkowych wyświetlanych informacji typu NM HP, radio etc, znika mi ECO listek. Zasadniczo to wszystko nic ale gorsza jest inna sprawa: u mnie co kolejny dzień kasuje dane trasy i spalania, to jest upierdliwe bo nie pokazuje średniego spalania, nie moge zobaczyć ile km zrobiłem na trasie bo wszystko się resetuje. Na głównym wyświetlaczu pokazuje date od której robi pomiary ale reszta parametrów się resetuje. Też tak masz? Z pozytywów działa mi Android Car Auto chociaż w salonie się zarzekali, że nie będzie. SOFT 3.3.16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jedyne wyjście to zgłosić się do ASO aby wgrali soft od n owa. Ja mam samochód od ponad roku i jak ustawię tak jest na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ja też byłem ostatnio na aktualizacji i nie mam żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuscan_S Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dnia 24.02.2018 o 09:55, Pum4 napisał: Zasadniczo to wszystko nic ale gorsza jest inna sprawa: u mnie co kolejny dzień kasuje dane trasy i spalania, to jest upierdliwe bo nie pokazuje średniego spalania, nie moge zobaczyć ile km zrobiłem na trasie bo wszystko się resetuje. Na głównym wyświetlaczu pokazuje date od której robi pomiary ale reszta parametrów się resetuje. Też tak masz? Z pozytywów działa mi Android Car Auto chociaż w salonie się zarzekali, że nie będzie. SOFT 3.3.16 Tak, mam dokładnie tak samo. Jeśli styl zegara zmieni się na "Eco", parametry się kasują. Jeśli styl zostanie zapamiętany, parametry są kontynuowane. Próbowałem z Android Car, ale nie działało. Dnia 24.02.2018 o 15:29, slawlik2 napisał: Ja też byłem ostatnio na aktualizacji i nie mam żadnych problemów Pytanie, czy przed aktualizacją miałeś takie same problemy i po aktualizacji zniknęły, czy robiłeś update z innego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Nie było żadnych problemów tylko aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Teraz jeżdżę na Perso i od tygodnia zapamiętuje ustawienia wyświetlacza oraz średnie spalenie etc. Zastanawiam się czy to dlugość postoju decyduje o zresetowaniu ustawień, dzisiaj odstawiłem auto o 18 i zazwyczaj do rana było wyzerowane zobaczę rano. Spalenie po mieście plus trochę obwodnicy w tym momencie średnie 8.5 listek zgnił na 54, ustawienia na neutral/comfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuscan_S Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) W ASO sprawdzili wersję oprogramowania, a że była najnowsza, nie było możliwości aktualizacji. Podpięli się też pod sam wyświetlacz zegara, ale wszystko było OK. Na drugi dzień rano wita mnie zegar w stylu Eco i zresetowane parametry. Dodatkowo, po resecie, na wyświetlaczu nie pojawia się animacja z przodem samochodu, tylko od razu pokazuje się zegar (działo się już tak przed wizytą w ASO). Serwisant mówił, że mają zgłoszenia o resetujących się parametrach, ale na dzień dzisiejszy nie ma oficjalnego rozwiązania. Chyba pozostaje czekać na nową wersję softu. Z pozytywów - po informacji i wsparciu ze strony serwisanta, działa mi Android Auto. Edytowane 13 Marca 2018 przez Tuscan_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiryk Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Czekamy na aktualizację oprogramowania. Ma się pojawić w 2018r. R-link 2 ma szereg innych błędów, których nie da się usunąć. W ASO rozkładają ręce. System jest nie dopracowany do ustawień użytkownika/ kierowcy. Edytowane 15 Marca 2018 przez kiryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Byłem ostatnio na reinstalacji softu, niestety operacja bezskuteczna. W maju mają być nowe wersje r linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragoniak Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Panowie, czy udało się Wam rozwiązać skutecznie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuscan_S Opublikowano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Można powiedzieć, że tak i nie. Nic więcej w tym temacie nie robiłem, a zmiany stylu wyświetlacza i kasowanie parametrów samoczynnie ustały. W ciągu około pół roku wystąpiło to może 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 U mnie to wystepowalo tylko przy temperaturach poniżej zera. Więc dopiero w zimie się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi