LTar Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 A jaka metoda jeszcze polecacie? W oplu popularne i nie drogie było odcięcie zapłonu. Sporo też się mówi o alarmie w postaci kostki z kartą sim która wysyła info na telefon. Moje auto nie ma alarmu i zastanawiam się nad jakimś zabezpieczeniem. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkas Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 A co myślicie o blokadzie skrzyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Zapewne masz polisę ac i to wystarczy. Jeżeli ubezpieczyciel daje sensowną zniżkę za alarm to możesz zakładać. Alarm oczywiście z blokadą zapłonu i czujnikiem chroniącym przed lawetowaniem. Posiadasz hf i zastanów się czy będziesz zadowolony z uzbrajania i rozbrajania blokady biegów. Nawet jeśli przywykniesz to i tak pojawią się chwile słabości że tylko na minutkę do apteki... Zabezpieczenie powinno uzbrajać się z fabrycznym zamknięciem auta. A rozbrajać fabryczne otwieranie + pilot / imo zamontowanego alarmu. Nie wiem jak to działa w fabrycznym alarmie. Moduł gps/gsm nie jest zabezpieczeniem jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Przy fabrycznym alarmie i hf, zazbrojenie następuje po odejściu od auta. Rozbrojenie po pociągnięciu za klamkę, czyli nie różni się od typowej wersji z hf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Zatem na kradzież przez repeater niewiele się zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi