MechanikAmator Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Witam Renault Megane 2 2004 1.9 dCi 120 km Felgi Aluminiowe 16, obecnie założone zimówki o oznaczeniach 16r 215/55 lub 65. Rano dokładnie sprawdzę. Ale przechodząc do rzeczy, jakie najlepsze wymiary opony polecacie na felgi 16 ? Ze standardowym zawieszeniem. Zależy mi na tym by było cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ja miałem w MII 205/55R16 na lato i zimę. Po co Ci takie szerokie opony na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 W obu Meganach (II i III) mam 205/55/R16, na lato założone Michelin Energy Saver - jest przyzwoicie cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 8 godzin temu, pbet napisał: Ja miałem w MII 205/55R16 na lato i zimę. Po co Ci takie szerokie opony na zimę? Takie dostałem przy zakupie samochodu już nie kombinowałem bo były nowe Rozumiem czyli skupić się na 205/55 16r. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolesio Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Ja w drugim aucie Śmigam na Dunlop Bluresponse. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Bardzo fajne opony, ciche i bardzo dobre na deszcz, sam też używam w tym rozmiarze oraz w clio ale 185/15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Ja ostatnio trochę studiowałem internet i pod wpływem opinii użytkowników zakupiłem opony o zakup których nigdy bym się nie podejrzewał: Dębica Presto UHP2. Opony od wczoraj na aucie więc jeszcze nie mam o nich zdania, ale wstępnie wygląda że to ciekawa opcja. Wcześniej miałem Falken Ziex se914 i to była całkiem przyzwoita opona w niezłych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BestChi Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Cześć, idzie lato i zaopatrzyłem się w opony, są w dobrym stanie. Jest na nich tylko takie oznaczenie jak na oponie na tej stronie, ktoś z was się może orientuje co to oznacza? Zdjęcia dodajemy tylko za pomocą serwera forum, klikając link znajdujący się na dole edytowanego postu: "Przeciągnij pliki do przesłania lub wybierz pliki..." - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Daj lepsze zdjęcie i zamieść je właściwie na forum z możliwością powiększenia. Albo poczytaj tutaj: https://oponyturbo.pl/blog/oznaczenia-na-oponie/ Wszystko jest ładnie objaśnione. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi