zicohaos Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Dobry wieczór Szukam samochodu jak w tytule. znalazłem chyba fajną Megane. Wg sprzedającego niebity i polski salon: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-gwarancja-1-4i-130km-krajowy-bezwypadkowy-bose-polskory-ID6zBPtO.html Co o nim sądzicie?. Cena też wydaje mi się nie najgorsza, niezły silnik tylko.............tak brak wpisów w serwisie, to znaczy są dwa, na początku przy zakupie i drugi chyba pod koniec roku ale nie wiem jakiej treści Tylko tyle dowiedziałem się po nr. VIN więcej info nie chcieli udzielić osobie postronnej, czy taka sytuacja jest normalna? brak historii chyba uniemożliwia weryfikację choćby przebiegu, tylko jedna karta "hands free" też nie ułatwia tego.............jakieś sugestie, pomoc w podjęciu decyzji, wizyta kontrolna w serwisie przed zakupem coś wniesie? z góry dziękuje za pomoc Edytowane 26 Lutego 2018 przez zicohaos błąd w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Jak auto nie bywało w ASO to nie dowiesz się o jego faktycznej historii serwisowej. Co najwyżej sprawdzą pod kompem czy są jakieś błędy i mogą zweryfikować blacharsko-lakierniczo czy nic nie było o skontrolować ileś tam punktów pojazdu. Clipem można podobno odczytać faktyczny przebieg np. ze sterownika ABS bodajże. Chyba długo nie jeździło, pokazują to tarcze widoczne na zdjęciu. Edytowane 26 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Samochód jest z 2011, więc na pierwszy przegląd rejestracyjny pojechał w 2014 roku, od którego to roku gromadzone są w bazie CEPIK przebiegi pojazdów. Także mając VIN, nr rejestracyjny i datę pierwszej rejestracji na stronie www.historiapojazdu.gov.pl dowiesz się coś więcej. Kolejna rzecz, że samochód nowy, z salonu, to ma dwa lata gwarancji podstawowej (mechanicznej), więc przez pierwsze dwa lata (do 2013) powinien być w ASO przynajmniej raz w roku (wedle zaleceń producenta) albo i częściej. Gdy ja kupowałem samochód w komisie przydilerskim - nie było problemu, żeby sprawdzić co jest w bazie Renault. Później, już jako właściciel - Renault Polska potwierdziło mi wyposażenie itp. Więc przy okazji ewentualnego sprawdzenia samochodu w ASO, można ze sprzedawcą te informacje u dilera sprawdzić (tak sądzę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Mordo, może mojego?.. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-megane-iii-gt-robert-kubica-20-30-2-0t-293hp-ID6zDLSE.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 dziękuje ładne cacko ale nie mój budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 zejdę 2tyś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicohaos Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 nawet zejście z drugą dwójką z przodu.........nie dla mnie w ogłoszeniu stoi wymiana rozrządu, czy przy tym przebiegu to norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Ten przebieg to i tak za długo.. powinno się zrobić koło 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi