byq84 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam, Od tygodnia żona zauważyła że coś "pstryka" w okolicy licznika. Wygląda na to że zawiesza się któryś z silniczków odpowiedzialnych za nawiewy. Po włączeniu obiegu zamkniętego problem ustępuje, niestety po włączeniu normalnego nawiewu wraca. Usterka znika po dłuższej jeździe, tak jakby silniczek się odblokował. Reset przez odpięcie klemy od akumulatora nie pomaga. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Jadę na drugi przegląd do ASO to zgłoszę problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 W oprogramowaniu jest tak, że opuszczając samochód wlot powietrza się zamyka, a przy odpaleniu otwiera, jeśli nie zmienimy póz. na zamknięty. Może we wlocie siedzi np liść i utrudnia pracę silnikowi blokujac klapkę. Miałem sucha łodygę, która wykończyła silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Nagrałem filmik aby mieć podkładkę dla ASO, umawiam auto na przegląd gwarancyjny i mam nadzieję że ogarną temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 3 minuty temu, byq84 napisał: Nagrałem filmik aby mieć podkładkę dla ASO Może wrzucisz go na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Film poniżej -> https://youtu.be/uZ3eUmOB2RI Samochód umówiony do ASO na poniedziałek, będzie robiony drugi przegląd gwarancyjny oraz poprosiłem o sprawdzenie nawiewów. Pan z serwisu nie był przekonany, twierdził nawiewy tak działają i słychać ich pracę. Z tym się zgodzę, ale w moim przypadku nawiew cały puka jakby próbował wrócić do prawidłowej pozycji. Edytowane 8 Marca 2018 przez byq84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub69 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Mam dokładnie takie same dźwięki. Czasem są, czasem ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Jakub69 byłeś z tym w ASO? Ja byłem, odpowiedź standard TTTM. Niestety jak na złość w ASO takie dźwięki się nie pojawiły. Podłączyli CLIPa, zrobili testy nawiewów i nic nie znaleźli. Po diagnozie w ASO było OK, teraz żona zgłaszała że kilka razy problem się pojawił. Jak ja jeździłem jej autem to było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub69 Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Byłem z innymi historiami, to akurat mnie najmniej bolało . Może przy zmianie opon na letnie zapytam, czy są w stanie coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi