Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam wymieniałem akumulator przy Megan III 1,5dci. po podłączeniu klem sprawdziłem czy odpala i było wszystk w jak najlepszym porzadku, po czym mocowałem aku i przy dokręcaniu śrubki zaiskrzyło. Odpaliłem auto, wyskoczyły błędy, nie dziala radio klimatyzacja wycieraczki. Co sie mogło stac? drugi problem polega na tym że, przy ruszaniu tzn sie jak juz puszczam sprzęgło strasznie szarpie, przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Pewnie poleciał bezpiecznik przy akumulatorze. PLATFUSI.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jeżeli miałeś jakieś błędy wykasowane to pewnie wróciły. Sprawdzaj bezpieczniki. Może po odłączeniu zasilania uczy się od nowa mapy. Szarpać jednak nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 auto bez problemu odpala, a jakby polecial bezpiecznik przy aku to były by z tym problemy ? jeśli chodzi o szarpanie moze sprzęgło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 To zależy który bezpiecznik. Dostałeś opis, żeby drogą dedukcji dojść do tego który to jest, czy czekasz na wskazanie - najpierw usuwamy usterkę podstawową, a szarpanie na koniec, bo również może być związek z hamulcem elektrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 nie nie, nie czekam na wskazanie, pytam o rade, o jakąś podpowiedz. Tak analizowałem ale niestety jak na razie nie mogę do tego dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Wiesz, które śruby dokręcałeś jak zaiskrzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 mocowanie aku górna śrubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Zwarłeś klucz do plusa? Edytowane 31 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 dotknąłem prawdopodobnie tej blaszki co jest nad śrubka, tylko do końca nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 A auto miałeś zamknięte i poczekałeś, aż zgasną wszystkie odbiorniki lampki, diody np. od ręcznego jeśli masz automatyczny itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 auto zgasiłem, karta była wyjęta, światłą wyłączone ale zegary świeciły i własnie wtedy dokręcałem akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Zwarłeś z masą będącą pod plusem szynę zasilającą skrzynkę z bezpiecznikami mocy. Nie masz wyjścia jak tylko odłączyć akumulator i sprawdzić bezpieczniki w obu czarnych skrzynkach znajdujących się za akumulatorem Tam są przeważnie bezpieczniki 50-80 A. Powiem Ci tylko, że zrobiłem podobnie ale na szczęście tylko musnąłem kluczem o tę szynę i obyło się bez następstw. Dlatego należałoby najpierw umocować aku a potem zakładać klemę plusową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz9112 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 najbardziej przeraża mnie to że nie działa kilka rzeczy , ale mam nadzieje że to tylko bezpieczniki. No tak na przyszłość już będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Te bezpieczniki zasilają bezpośrednio część bezpieczników i przekaźników w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi