pawelratajczak Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Cześć, mam pytanie jak z tematu. Ostatnio dolewając płynu do spryskiwaczy zwróciłem uwagę, że płyn chłodniczy w zbiorniku wyrównawczym jest przy "minimum". Oczywiście silnik zimny. Do przeglądu mam trochę czasu więc chcę kupić 1L płynu i samemu uzupełnić. Pytanie tylko jaki płyn? Jaka marka, jego typ itd. O kolor nie pytam bo nie ma z tym reguły w ostatnich latach choć może to też pomagać. Macie jakieś typy czy umawiać się do serwisu z taką błahostką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 W instrukcji jest napisany typ płynu. W sumie u mnie jest płyn na minimum zglaszalem to na przeglądzie i powiedzieli żeby jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Jeżeli jest koloru żółtego to Glaceol RX type D, zamiennie Febi FEB26580. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Witam, czy płyn Prestone jest dobry dla silnika 1,2 TCE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Ja dolewałem Prestone do kilku silników (benzyna, diesel), do tego co już było zalane - płyn jest uniwersalny. Wg mnie możesz lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Też miałem min.w zbiorniczku kupiłem orginalny 1L ale koncentrat po dolewce weszło może 100~150ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi