lol19pl Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Możesz kupić iCar VGATE bluetooth, ja taki posiadam i bez problemu się łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 17 godzin temu, lol19pl napisał: Nie papuguj. Mam ten sam potwierdzam działa idealnie. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandz Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Armagedon123 daj znać czy ci się udało naprawić a jak możesz to coś wstaw dla potomnych jakiś opis po polsku krok po kroku jak poradziłeś sobie z problemem i na ile tutorial pomógł Na tym forum niby wszyscy wszytko wiedzą ale jak trzeba pomoc to zapada cisza. Więcej informacji znajdziesz na hiszpańskim (google tlumacz daje rade) niż tu, tam ludzie dzielą się wiedza , tu typowe polaczkowo wyśmiać podowalać komuś ale nie pomóc. Na tyle zadanych pytań albo próśb o pomoc jakieś szczątkowe info albo cisza ale w dyskusji jeden przez drugim specjalista. Pozdrawiam Jeśli admina lub innego usera forum zabolał mój wpis no to cóż zawsze możecie mnie zbanować za odrobinę prawdy Edytowane 24 Stycznia 2019 przez bandz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Armagedon123 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udało się ogarnąłem temat. A więc tak jeśli ktoś wcisnął zły wyświetlacz dla swojego ekranu należy . 1.Zainstalować dd4all wraz z bazą aut. 2.Podłączyć urządzenie ODB pod auto ( użyłem wersji z BT) 3.Po podłączeniu ODB do auta uruchamiamy dd4all wybieramy nasze Auto i dajemy lupkę obok by wczytało nam ECU 4.W oknie poniżej szukamy "Audio" i z listy wybieramy RadNav v2.5 i z okienka poniżej to samo. 5.W ostatnim oknie wybieramy "Configuration" a następnie "Engineering configuration" 6.Pojawi się nam panel z danymi gdzie należy wprowadzić dane dla naszego ekranu.( Poniżej ustawienia dla 7" oraz 8.7") 7.Naciskamy przycisk "Expert" i następnie żółty "Write touch" 8.Klikamy ""Key off/On reset" - system sie zrestartuje 9.W moim przypadku po odpaleniu auta ekran się uruchomił jednak był przestawiony o 90" i na środku miałem dziwny pasek jak by ekran się zepsuł, w moim wypadku wszedłem ponownie w tryb Developerski i kliknąłem MED. System się zrestartował i po tym zabiegu wszystko zaczęło działać jak należy. Cała operacja zajeła mi niecałe 10 minut. Mam nadzieję ,że komuś pomogłem . 3 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Dnia 23.01.2019 o 08:20, Rafael156 napisał: @kamil007 Jak wyglądają sprawy z wersja r linka 7.0 o których pisałeś?. Trzeba robić downgrade do 2.2 czy można bezpośrednio z 3.3 przejść na 7.0? oraz do jakiej wersji androida został r link zaktualizowany? R-Link "przeskoczył" sporo bo z wersji 4.4 na 7. Odpowiedzi na drugie pytanie nie znam, nigdy nie miałem styczności z 2.2 :/ Mam "lekkie" opóźnienie ale naprawdę na dniach udostępnienie plik instalacyjny jednak z wersja 9.xx (sam ją aktualnie testuje oraz posiadam już Alpha wersje 10 - w ogóle jej nawet nie ruszałem jeszcze) nie daje jednak gwarancji czy w ogóle instalator odpali się na wersjach osób które wcześniej posiadały soft 2.xx są jednak spore różnice sprzętowe. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez kamil007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @kamil007 Wersja 9.xx ? Pierwsze słyszę.. wiadomo oficjalnie o 8.0.xx Możesz wrzucić zdjęcie z r linka z tą wersją? Jestem bardzo ciekawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Pytanie jeszcze z innej beczki na temat RS monitor. Doszukałem, że dają rade ludzie odpalić w Clio IV. W dd4all jest zakładka renault sports conf - mamy szanse. Czy ktoś doszukał się jak aktywować? (można zerżnąć z prawdziwej Megane RS klucz). Albo od razu ktoś niech powie, że nie da się bo brak czujników. I tyle w temacie będziemy mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszyna Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Witam, posiadam Kadjara z niemiec z rlink 2 w wersji 2.2...300 i chciałem zrobić aktualizację i wgranie coyote z francuskiego my renault tak jak jest to opisane w pierwszym poście. Natomiast będąc w aucie nie wyskakuje mi informacja, że korzystam z rlink store france i jednocześnie przycisk rlink store jest nieaktywny (odkąd go mam nie jest aktywny). Czy ma to związek z tym, że pojazd jest ściągnięty z niemiec i tylko tam r link store będzie aktywny? czy na tym moim r linku aktualizacje można zrobić tylko przez laptopa przez toolboxa ? może założyc konto na niemieckim myrenault? update: próbowałem zaktualizować coyote przez pen driva - toolbox podaje mi nowego coyota na pena ale jak wsadzam go do samochodu to wyskakuje informacja, że na pen drivie nie ma żadnych multimediów... Edytowane 6 Lutego 2019 przez muszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 @muszyna Dodałeś auto na konto myrenault? Pokazuje Ci aktywne subskrypcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszyna Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 8 godzin temu, lol19pl napisał: Nie papuguj. bez usuwania z polskiego konta dodałem go do francuskiego i widze swoje wygasłe subskrypcje na ekranie rlinka w aucie w aplikacjach mam nieaktywną ikonę coyote natomiast w subkrypcjach myrenault odnośnie widnieje coś takiego: Coyote Series v2 Acheté dans un pack REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karle2 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam Zakupiłem nowy telefon HAMMER ENERGY i nie moge go sparować R-LINK2 .Bluetooth 4.0 .Może ktoś miał taki problem z nowym telefonem Już sparowany dzięki obsługa klienta Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Czy ktoś ogarnia czy w develope mode jest funkcja auto hold? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 O kurcze - AutoHold. Funkcje związane z układem hamowania. Nie znam tych skrótów z pamięci - nie widać tego. Na pewno jest aktywna funkcja, która trzyma gdy się stoi pod górkę/ z górki (hill hold) - działa to dobrze. (Auto hold można wymusić, ustawiając czujnik przechyłu samochodu tak, żeby zawsze hill hold trzymał - ale to pewnie rzeźba i szkoda zachodu.) Myślę, że brak takiej funkcji dodatkowo jako automatyczne działanie. Tylko ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanb Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Zobaczcie co piszą na tej stronie na samym dole https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/ Wynika z tego, że pojawiła się oficjalna aktualizacja z 2.2 do 3 a potem zniknęła.. czy ja to dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Dnia 17.02.2019 o 22:47, dzikuman napisał: O kurcze - AutoHold. Funkcje związane z układem hamowania. Nie znam tych skrótów z pamięci - nie widać tego. Na pewno jest aktywna funkcja, która trzyma gdy się stoi pod górkę/ z górki (hill hold) - działa to dobrze. (Auto hold można wymusić, ustawiając czujnik przechyłu samochodu tak, żeby zawsze hill hold trzymał - ale to pewnie rzeźba i szkoda zachodu.) Myślę, że brak takiej funkcji dodatkowo jako automatyczne działanie. Tylko ręcznie. A szkoda, bo inne marki mają auto holda. Przy automacie bardzo przydaje się na światłach. Nie trzeba zaciągać ręcznego ani trzymać nogi. W Volvo i mazdzie działa to bardzo dobrze. 17 minut temu, szczepanb napisał: Zobaczcie co piszą na tej stronie na samym dole https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/ Wynika z tego, że pojawiła się oficjalna aktualizacja z 2.2 do 3 a potem zniknęła.. czy ja to dobrze rozumiem ? Mi bardziej zależy czy da się zaktualizować 3.3 do 8.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi