skwierzyk Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Cześć, Posiadam w swojej megane dwustrefową klime. Chciałbym wyłączyć ją po stronie pasażera, zostawiając po stronie kierowcy (lub odwrotnie) . Nigdzie na forum nie znalazłem tematu czy da się coś takiego osiągnąć. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Nie ma opcji. Możesz tylko zmieniać temperatury dla siebie i pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwierzyk Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Dzięki. Trochę słabo że nie ma takiej opcji, nie jest może niezbędna ale inne marki taką opcje posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Rozbija się o to, że nie ma możliwości sterowania siłą nawiewu osobno dla każdej ze stron. Zawsze możesz zakręcić wyloty powietrza od strony gdzie nie chcesz żeby dmuchało i ustawić nawiew od czoła. Wtedy nie powinno wiać z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 1 godzinę temu, pbet napisał: Zawsze możesz zakręcić wyloty powietrza od strony gdzie nie chcesz żeby dmuchało i ustawić nawiew od czoła. lub ustawić na tyle wysoką temp. żeby nie chłodziło a dawało bardziej zbliżone do zwykłego nawiewu bez klimy (nie zmienia to faktu że klima będzie włączona). Reno to nie jest marka klasy premium więc nie oczekujmy zbyt wiele ;p (nawet auta tej marki klasy premium pewnie tego nie mają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Szumieć, szumi, ale ja właśnie >>siłą nawiewu<< steruję pokrętłem zamykania/otwierania kratki. Do tego jeszcze zadana temperatura i właściwie wszystko co chcemy, to mamy poza... wyłączeniem klimatyzacji z jednej strony. Żeby to zrealizować, chyba potrzeba byłoby dwóch agregatów/sprężarek. Rozumiem, że Kolega @skwierzyk jeździ głównie sam i chciałby trochę oszczędzić, np. paliwa (chyba, że powód jest inny), ale wg mnie nie tędy droga Oszczędności byłyby wg mnie niewielkie, a stopień skomplikowania układu wyższy. No chyba, że takie tematy realizuje się inaczej (mniejsze obciążenie agregatu?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwierzyk Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 @Konwil Dokładnie tak. Jeżdżę głównie sam . Pn-pt do pracy, w weekend czasami zabiorę dziewczynę . Nie jest to rzecz niezbędna , myślałem po prostu że jestem zbyt głupi żeby wyłączyć jedną strone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Może to nie najszczęśliwsze porównanie, ale to trochę tak jak z lodówko-zamrażarką z dwoma agregatami - mój ojciec jest fanatykiem takich modeli Gdy nie używa się lodówki, to można wyłączyć jeden agregat, a zamrażarka sobie dalej pracuje. Przy 1-agregatowej można tylko zminimalizować, w tym przypadku, chłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi