Seweryn.kosik Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Mam problem mianowicie przepala mi bezpiecznik od nawiewu i klimatyzacji ktoś miał lub ma coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Mówimy o bezpieczniku 30A w kabinie? Nawiew ręczny, czy climaktronik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 tak o wewnętrzny ale On tam jest 15A, climatronik , nie działa też przez to spryskiwanie szyb ten drugi od góry o dziwo radio działa tylko nie włącz się i nie wyłącza automatycznie a manualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Powinien być bezpiecznik 30 A. 15 A będzie się przepalał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 ten drugi od góry o dziwo radio działa tylko nie włącz się i nie wyłącza automatycznie a manualnie, włożyłem wczoraj 30A podziałało 3 sekundy i też przepaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Wyjmij filtr kabinowy i pod nim jest turbina wentylatora. Sprawdź jak się obraca po ruszeniu ręką. Powinna kręcić się bez żadnych oporów. W przeciwnym wypadku należy odkręcić cały wentylator i wyszukać przyczynę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 ok dziś sprawdzę, ten filtr żeby wyjąć to chyba schowek trzeba odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Tylko uważaj bo wkręty schowka są też pod zaślepką, gdzie masz przełącznik do wł/wył poduchy pasażera i jeden jest pod drugą zaślepką, widoczną po otwarciu drzwi schowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Niestety nic z tego. Odlaczalem wentylator wkladalem bezpiecznik dalej przepala. Zobacze jeszcze pompkę płynu do spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Mówiliśmy o dwóch różnych bezpiecznikach. Ten o którym piszesz - związek z wentylatorem to tylko niskoprądowe sterowanie, czyli niepotrzebnie wskazywałem na prace przy wentylatorze. W obwodzie o którym Ty piszesz jest ewidentne zwarcie. Wyjąć bezpiecznik. Zmierzyć omomierzem i szukać w instalacji odłączając poszczególne urządzenia. Może to być również pompka, alarm, czy ruchome gniazdo zapalniczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ten bezpiecznik występuje w następujących obwodach: Bezpiecznik radioodtwarzacza - wyświetlacz wielofunkcyjny - przekaźnik pompy spryskiwacza reflektorów- przekaźnik pompy spryskiwacza reflektorów - zapalniczka w pierwszym rzędzie - ogrzewanie fotela kierowcy i pasażera - pompa dwukierunkowa spryskiwacza szyby przedniej i tylnej - panel sterowania klimatyzacji - moduł elektroniczny składanego, sztywnego dachu - lusterko wsteczne w kabinie - Centralny moduł połączeń (nawigacja) - moduł alarmu. Wartość bezpiecznika 15 A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 zapalniczka robiła zwarcie już wczoraj do tego doszedłem dzięki za pomoc. a może wiecie co jest powodem dławienia auta na zimnym silniku? (tak jakby się ściągło nogę z gazu) filtr paliwa - pompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Puszcza za dużo oleju zawór sterujący kołem i przesuwa za wcześnie zaplon dusząc obroty zimnego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn.kosik Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 mam silnik benzynowy 1.6 16v, jak można to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi