gokart Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Witam jutro odstawiam auto do standardowej wymiany tylnych amorów. Zamierzam też wymienić to co będzie tego wymagało mówię o klockach i/lub tarczach. Odnośnie tej wymiany mam takie pytanie. Ostatnio auto stało tydzień czasu z dosyć wilgotnym miejscu jakim jest nasz Bałtyk stwierdzam to po fakcie iż po tym tygodniu bezruchu nie chciał odpalić dopiero za 5 czy 6 razem katowania akumulatora zaskoczył. Później już nigdy sytuacja się nie powtórzyła. Co więcej przez pierwsze kilkanaście hamowań hamulce praktycznie nie istniały ledwo hamowal. Pytanie czy to była wina właśnie wilgoci która dostała się do płynu hamulcowego który nie był wymieniany od około 40 tys km i 4 lat jazdy. Wymienić płyn? Przy okazji grzebania w hamulcach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Bałtyk jest niestety środowiskiem bardzo wilgotnym, wręcz mokrym. Po tygodniowym postoju w Bałtyku myślę, że masz dużo więcej do wymiany i kompleksowego osuszenia... Cztery lata jazdy, kwalifikuje w zasadzie płyn hamulcowy do wymiany. Po tygodniowym postoju, skorodowała powierzchnia tarcz, stąd niska skuteczność układu hamulcowego po ruszeniu autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 I szybciej rdzewieją elementy blacharskie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokart Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Postanowiłem sam wymienić klocki z przodu bo tylko one nadają się do wymiany. Tylko teraz mam zagwostke mechanik powiedział mi że do mojego modelu auta są 4 różne modele klocków i dopiero jak wyjmę stare klocki to będę wiedział jakie kupić. Czy to prawda. Nie wystarczy znać modelu auta rocznika silnika itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 @gokart najłatwiej dopasować części używając numeru VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 O ile auto w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Poczytaj tutaj. Najważniejsze to ustal, czy zaciski masz ATE czy też BOSCHA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi