czik3n Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Witam, chciałbym zmienić swoją antenę radiową tzw " kijek" na płetwę rekina, czy zmieniając antenę nie uszkodzę hands free? jest to w jakiś sposób z sobą powiązane czy może HF posiada osobną antenę?. Wymieniał już ktoś mógłby polecić jakąś aukcje? Pytanie nr 2, w załączniku radio podstawowe ( takie mam) i wyświetlacz jak z wersji z nawigacją, gdzieś tu czytałem, że to radio działa TYLKO z wyświetlaczem z 2 przyciskami... w końcu jak to jest ?. Przy tym radiu mam AUX tzw chinch, lewy kanał gra super po odpięciu lewego i zostawieniu wpiętego samego prawego bardzo słabo słychać muzykę, po wpięciu tylko lewego super gra lewa strona. Ogólnie słychać, że prawa strona gra wyraźnie ciszej od lewej po podpięciu obu kanałów.... jak to naprawić?, zmiany ustawień w radiu nic nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 A samą antenę z dachu wiesz jak zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 NIe, ale przy okazji malowania dachu na czarno będę to robił, jakieś złote rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Sam szukam, jak zdemontować bata, bez zniszczenia dachu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 zmieniasz na płetwę ? czym się kierujesz przy wyborze ? obojętnie jaka pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Tak. Chce zmienić na płetwę. Zakupiłem "większą", w kolorze mego nadwozia, ale niestety wymaga odkręcenia podstawy bata. Mam taki kaprys, by mieć płetwę aczkolwiek nie wiem, czy będzie lepiej zbierała od bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 też chcę płetwę, i bez znaczenia dla mnie czy będzie radio grać czy nie bo i tak ciągle używam AUX i spotify :).. chodzi mi o efekt wizualny. Podaj link jeśli możesz twojej płetwy, btw pasują wszystkie czy trzeba jakiś rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ja kupiłem tutaj: https://pl.aliexpress.com/item/Kebidumei-FM-AM-Car-Auto-Roof-Shark-Fin-Antenna-Special-Radio-Shark-Fin-Antenna-FM-Signal/32844015014.html?spm=2114.13010708.0.0.3a995c0fQ8qXtQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Podstawa starej anteny nie mieści się w nowej płetwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 No niestety nie. Pomimo, że szeroka płetwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Jak chcesz rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Demontaż podstawy bata i montaż samej płetwy - jest na taśmie dwustronnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 A odbiór stacji radiowych to nie będzie mniej więcej taki, jakbyś odkręcił bata? Szczerze mówiąc, to licho wygląda to to w środku. Z doświadczenia: jazda tylko po Krakowie - bez bata odbiera w miarę dobrze, ale ledwo wyjechałem za miasto odbiór zanika. Ja też głównie korzystam z AUX'a, ale jakieś radio czasem się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Nie wiem. Na bacie mam słaby odbiór, więc po zamontowaniu płetwy pociągnąłbym nowy kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Musisz mieć na uwadze, że ta płetwa to tylko sam bat( i to bardzo kiepski), a nie kompletna antena. Nie będzie dopasowania do tunera radiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi