monti18 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Witam wszystkich, Nad zakupem własnego samochodu zastanawiam się już od niemała roku i średnio mi to idzie. Ale ostatnio przechodząc obok komisu zobaczyłem megane 3 gt line z silnikiem 1.9. Wsiadłem przejechałem się po placu i moja myśl fajne autko wygodne fotele i ma jakiś charakter którego brakuje zwykłej migane. Ale do rzeczy mam kilka pytań : 1) co poza pakietem stylistycznym jest innego w gt line i czy podwyższa to koszty eksploatacji? 2) jaki silnik benzynowy wybrać w perspektywie pod LPG , jak dla mnie 1,6 bardzo dobry ale już przestarzały lubiący paliwo i za słaby 3) są jakieś elementy na które trzeba zwracać szczególna uwagę przy oględzinach auta ? 4) jakie informacje mogę uzyskać w ASO jeśli pojadę tam ze sprzedającym? Czy jest to opłacalne (jaki koszt) . Czy działa również dla samochodów sprowadzonych? 5) Czy w kwocie około 30 tyś da się znaleźć rozsądny egzemplarz? Za odpowiedz na moje pytania z góry dziękuję. Dodatkowo dołączam ostatnio zrobione prze zemnie zestawienie aut w klasie jakie mnie interesują? Pozdrawiam i liczę że wyniosę z tego forum dużo użytecznej wiedzy :))) Samochody.xlsx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Polecam moj egzemplarz ktorym napewno sie nie zawiedziesz: REGULAMIN 5.6 literki PL- mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti18 Opublikowano 21 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 https://www.olx.pl/oferta/renault-megane-iii-gt-line-2010-sprzedam-CID5-IDvdO7m.html#a4e2431e02 Co powiecie o tym ogłoszeniu? może ktoś oglądał i może powiedzieć coś o tym egzemplarzu ? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-4-tce-131km-gt-line-navi-skora-alu-klimatronik-pdc-oplacona-ID6Bi09A.html#e87945119c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Chyba masz błąd w zestawieniu - o ile się nie mylę Renault Megane III 1,6 16V ma pasek rozrządu, a nie łańcuch. Zaleca się co drugą >>wymianę rozrządu<< również wymianę KZFR. Tego brakuje Ci w zestawieniu (pod kątem kosztów). Tym niemniej zestawienie imponujące. Dla mnie np. liczy się wiek i przebieg, dlatego staram się kupować samochody jak najmłodsze i z najmniejszym przebiegiem, często kosztem wyposażenia. Dla drugiego będzie się liczyło tylko, albo głównie wyposażenie. Pewnie, że lepiej mieć GT Line (chyba głównie pakiet stylistyczny, ale i bogatsze wyposażenie). I chyba GT Line z 1.6 nie znajdziesz, choć nie mam pewności. Zostaje Ci 2.0 albo 2.0T, albo 1.4 TCe. Edytowane 24 Września 2018 przez konwil Uzupełnienie braków w tekście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti18 Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-4-turbo-130-km-gt-line-nic-niemalowane-mega-stan-i-wyglad-ID6BlrGx.html?requestFromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=77473662 Co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) 10 godzin temu, konwil napisał: chyba GT Line z 1.6 nie znajdziesz raz na rok lub dwa się trafia. Stąd nie sprzedaje Poza tym gt-line to pakiet tylnego zderzaka, trochę inne akcenty i tyle. A wyposażenie jest różne. Niekiedy może być w zwykłej wyższe niż w gt-line. Tutaj nie jest najwyższe. Ale jak Ci się trafi 2.0 T Renaulta (nie nissana) to bierz w ciemno (jak silnik nie zajechany) i oczywiście masz dużo kasy. Bo takie coś kosztuje ale praktycznie nie do zajechania a NitroLPG można wkładać bez problemu. Aha, na takim profilu opony to będzie komfort jazdy :) Edytowane 24 Września 2018 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 GT line to przede wszystkim zawieszenie, robi ogromną różnicę w porównaniu do zwykłej wersji - jak dla mnie to szukać auta tylko z tym pakietem. Pakiet GT Style w MIII ph3 to był tylko pakiet wizualny. Pakiet GT Line zawiera: - zawieszenie Sport z Megane Coupe o zmienionej sztywności sprężyn zawieszenia i regulacji przednich i tylnych amortyzatorów, obniżone o 12mm - sportowe fotele z Megane R.S. ze wzmocnionym podparciem bocznym, tapicerka z wersji GT - kierownica i gałka zmiany biegów z czerwonym przeszyciem, z wersji GT - aluminiowe felgi 17’’ Celsium, lusterka boczne, klamki i relingi w kolorze Dark Metal - zmieniony przedni zderzak ze światłami LED (od ph2), tylny zderzak z "dyfuzorem" w kolorze Dark Metal - analogowe zegary z wersji GT/R.S. - reflektory z czarnymi kloszami - aluminiowe pedały i nakładki na progi W ogłoszeniu ze zdjęć nic niepokojącego nie widzę, ale silnik 1.4 TCe trzeba dobrze sprawdzić - ma problemy z uszczelką pod głowicą, tu więcej informacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Prawie się zgadza, ale w gt-line pedały były zwykłe, zegary nawet były cyfrowe i felgi 16 (ale fakt wzór oryginalny Renault, nie spotykany). Wydaje mi się, że zależy też od tego czy to jest ph1, ph2, ph3. Z tego co wiem, to liczniki i właśnie nakładki później dawali tylko do rs. Ale z tym nie dojdziesz bo raczej w konfiguratorze było wszystko opcją a nie było jako takich pakietów wyposażenia. U mnie nie ma np grzanych foteli (nie płaczę za tym) a często widzę, że podstawowych samochodach nawet flotowych takie coś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 @dreq02 żadne prawie, to informacje z materiałów Renault, zresztą sam kupowałem jako nowe i mam GT line. Nie były to opcje tylko cały pakiet, który można było dokupić do wersji Dynamique. Dopiero od ph3 okroili dodatki i zostały tylko elementy wizualne, ale to już nie GT line tylko GT Style. Z importu mogą się trafić wersje typu zwykłe zegary i pedały, zmienione tylko zderzaki - takie wynalazki były np. na rynku hiszpańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti18 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Może mi ktoś rozkodować VIN VF1BZ1V0644271561 bo z użyciem dekodera podanego u nas na sronie nic mi z tego nie wychodzi nie wiem może robię coś źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Prawdopodobnie jest błąd w numerze, który podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi