grom1991 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Witam, Dzisiaj z względu na słońce odpaliłem klimatyzację, po pewnym czasie słyszalne są dziwne dzwięki. jakby rzężenie. Po wyłączeniu klimatyzacji problem znika. Co to może być? Klimatyzację uzupełniałem w maju bieżącego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Np. uszkodzone łożysko koła pasowego sprężarki, lub sama sprężarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) Witam Podłączam się do pytania, w moim przypadku słychać metaliczny szum po załączeniu sprężarki - niknie po wyłączeniu AC. Czy oprócz łożysk, kwestia zbyt małej ilości czynnika lub oleju też może powodować ten szum? Co dziwne, zawsze szumi w pozycji AUTO (mam klimatronik), gdy wyłączę zmienię ustawienia (temperatura, kierunek nawiewu) mogę potem włączać i wyłączać AC i nie słychać metalicznego szumu. Również w czasie jazdy, gdy przełączę na AUTO jest cisza, ale gdy zgaszę silnik i odpalę ponownie - szumi. Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2019 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 3 godziny temu, krzychu83 napisał: kwestia zbyt małej ilości czynnika lub oleju też może powodować ten szum? Tak, jak mi zaczyna delikatnie szumieć to wiem, że jest mało czynnika (ucieka mi i nie mogę dojść gdzie). Tylko mój szum i twój to mogą być dwie różne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Ten szum jest jak metaliczny dźwięk wiatru albo jakby coś o coś szurało. Zauważyłem wczoraj u siebie to samo. Byłem u klimatologa dzisiaj na sprawdzenie ciśnienia. Stwierdził, że trochę brakuje okolo 150gr. 9 miesięcy temu wymieniana była chłodnica klimy. Jak szumi to 99% mało czynnika. Jak serio coś napierdziela pod maską, szumi mocno piszczy, rzęzi a nawet skrzeczy to tylko wyłącznie sprężarka. Albo sama z siebie się zaciera albo koło sprężarki albo sam pasek bo koło sprężarki daje opory. Ten temat to temat rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 To zaczęło nagle hałasować, pracowała normalnie, chłodziła, nic nie dawało oznak wcześniej.W piątek idzie do mechanika,zobaczymy co powie. Jaki jest koszt regeneracji takiej sprężarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 I masz diagnozę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Tak, czynnika było minimalnie, dobił, uruchomił i cisza jak na razie. Trochę musi pochodzić i poobserwować Edytowane 23 Marca 2019 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 A jak sprawdzał . Manometrem czy wagą w maszynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 a nie mam pojęcia, mówił ,że weszło niecałe 700g czynnika i oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Mega dużo. Do sc2 2.0 E z 2005 wchodziło na pusty układ 530g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Jak Ci dobił niecałe 700gr więc w ciul ponad norme to Ci tylko szkód może narobić, albo wywali zaworem w wszystko w kosmos I znowu będziesz miał pustą Klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 zobaczymy, na razie wydaje mi się że działa, i nic nie wywaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 A sprawdził na kompie jakie ciśnienie w układzie pokazuje preostat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi