martinqw Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam wszystkich, Mam problem z ustawieniem reflektorów przednich (zwykle bez soczewki h7). Jeżeli chodzi o wysokość jest ok, niestety prawy reflektor świeci w to samo miejsce co lewy. Czy jest możliwość regulacji światła na boki? Jeżeli tak, to gdzie na reflektorze jest pokrętło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 W lampach zwykłych czy xenonowych są dwie śruby do regulacji jedna góra-dół druga lewo-prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 jak prawo lewo to trzeba wyjąć lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Trzeba odkręcić lampę i ją wysunąć tak żeby można było to odkręcić tą śrubę. Do regulacji jest biała śruba za metalowym drutem trzymającym lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 A, czy ta czarna śruba na imbus na środku zdjęcia na dole lampy jest do regulacji góra - dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 @Piotr.. tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Dzięki. Dzisiaj byłem w SKP i okazało się, że w obu reflektorach regulatory od góry nie działają, a światła świecą trochę za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 @Piotr.. Nie działają w sensie przeskakują? Typowe. Prawą wyregulujesz bez wyciągania lampy. Z lewą będzie gorzej bo kręcić się da tylko na wyciągniętej lampie (brak dostępu). Poczytaj sobie temat od tego postu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.. Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Tak, przeskakują. Przeczytałem wcześniej cały temat dotyczący tego problemu. Diagnosta nie był zbyt mocno zdziwiony, ze przeskakują. Mam zamiar obie lampy wysunąć tak jak do wymiany żarówki i wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi