Azol Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Witam wszystkich Tym razem temat trochę abstrakcyjny lecz denerwujący. Otóż od jakiegoś czasu zauważyłem że nasze MIV lubią przyciągać do środka owady a zwłaszcza lubiące zadomowić się w górnej lampce na podsufitce i efekt jest tego taki, że jak wpadła mi jedna muszka okej niech sobie siedzi, potem druga a teraz jakiś trzeci długi dziad to się wkurzyłem. I pytanko czy ktoś z Was demontował górną lampkę tak aby na siłę nic nie wydrzeć i nie uszkodzić podsufitki? Dodam jeszcze że ten sam problem miałem w Daci Duster tam też dostawały się owady do lampki. Tyle tylko że w Dusterze był problem z otworzeniem jej a efektem później było trzeszczenie mi całej podsufitki nad łbem. Dlatego chciałbym uniknąć tego w MIV więc może ktoś ma jakiś prosty bezinwazyjny sposob otworzenia tej lampki? Poniżej zdjęcie tego dziadostwa co wlazlo do lampki Edytowane 23 Listopada 2018 przez Azol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Lampkę prawdopodobnie trzeba ściągnąć z tym całym plastikiem - przynajmniej ja bym tak próbował, ale pierwszy raz widzę muchy w lampce wewnątrz auta W jaki sposób one się tam dostają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azol Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 no właśnie konwil też się zastnawiałem bo gdybym w nocy zostawił auto z włączonym oświetleniem na górze i pootwieranymi szybami to bym się nie zdziwił, gdyby rano było tam w cholerę owadów, które by sobie urządziły tam bajlando. Natomiast wydaję mi się, że muszą dostawać się tędy od przełącznika bo nie ma innej opcji, chyba że dach jest dziurawy , a tak na serio to obrzydliwie to wygląda przy nowym aucie. I najgorsze jest to, że w Dusterze też france wchodziły mi do lampki, tyle tylko jak pisałem wyżej po ściągnięciu tej całej ramki później o dziwo podsufitka trzeszczała jak w starym Żuku. Więc dlatego pytam może ktoś ma jakieś bezinwazyjne rozwiązanie żeby wyciągnąć to dziadostwo, no chyba że odkurzaczem przez przełącznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 podważ lekko między plastikiem a podsufitówką czymś płaskim i obudowa wyskoczy, jest na 4 zaczepach ale raczej nie ma tam czego połamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Dnia 23.11.2018 o 14:07, Azol napisał: Więc dlatego pytam może ktoś ma jakieś bezinwazyjne rozwiązanie żeby wyciągnąć to dziadostwo, no chyba że odkurzaczem przez przełącznik ? A instrukcja nie podaje metodologii wymiany żarówek w tych lampkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Instrukcja w tym temacie sugeruje wizytę w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 weźcie przecież to zajmuje sekundę obudowa lampki zostaje w podsufitówce, ściąga się tylko klosz z ramką, nic po tej operacji nie trzeszczy bo nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulek Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 @Azol a tak z ciekawości, widzę, że masz auto w tej samej konfiguracji co ja, tj Limited 2018 1.6 sce w kombi, jaki masz miesiąc produkcji? bo ja mam ledy wszędzie, żadnych żarówek w podsufitce. od czego to zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azol Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 No witaj, właśnie też się kiedyś nad tym zastanawiałem, bo w salonie widziałem również identyczny jak mój egzemplarz Limited 2018 z tą różnicą o której piszesz, że miał wszystko identyczne w środku jak mój tyle że występowało w nim w środku ledowe oświetlenie. Mój Koń jest z lipca 2018 kupiony w tej przecenie gdy schodzili już z tych silników 1.6 SCe a kupiłem go we wrześniu … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi