howks Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam serdecznie. Od dłuższego czasu mam problem z wibracjami na biegu jałowym/postoju w mojej Megane 3 Coupe silnik 1.9 dci 130 (rocznik 2009) . W pewnym momencie było już tak źle, że widziałem dygającą maskę, a pasażerowi ciężko było wysiedzieć poruszając się w korkach po mieście. Co ostatnio zrobiłem: - wymienione sprzęgło - wymieniona dwumasa (Luk) - wymieniona prawa poduszka silnika (ta od strony pasażera) I jest lepiej, ale niestety nadal poniżej oczekiwań... strona pasażera już nie wibruje tak mocno, maska również nie lata ;) ale strona kierowcy nadal ma problem. Wibracje na biegu jałowym/postoju najbardziej odczuwalne są na kierownicy i jak docisnę sprzęgło do samego dna (tylko mam wrażenie, że to jakby od ścianki (?) a nie od samego pedału), mniej na karoserii i siedzeniu. Z czym nie ma problemu: - nie ma problemu z odpalaniem - nie ma problemu z falowaniem obrotów - nie ma spadku mocy, silnik chodzi równo i na wyższych obrotach fajnie jeździ Chodzi mi teraz po głowie wymiana lewej poduszki silnika... może jeszcze dolnej? (ale lewarek zmiany biegów nie lata więc chyba to nie dolna). Do posta załączyłem zdjęcie silnika, nie jestem mechanikiem i czy ktoś z forumowiczów mógłby mi wskazać gdzie znajduje się lewa poduszka? Ogólnie proszę tez o pomoc z namierzeniem źródła problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Jak masz wymieniona prawa czyli od strony pasażera to jeśli pytasz o lewa to jest ona zamontowana pod obudowa akumulatora. Też mam problem z drganiami ale w 1.5 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jakiej firmy jest ta prawa nowa poduszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
howks Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 7 godzin temu, ziolo napisał: x Ta prawa jest od SASIC, dokładny numer to SASIC 2704066. Aktualnie zamówiłem już lewą (SWAG 60932772) i w tym tygodniu wymienię - dam znać czy to pomogło REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni.- mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 W tej chwili dokładnie nie pamiętam ale prawdopodobnie sasic nie robił tej poduszki na pierwszy montaż do Megane III tak jak to miało miejsce w starszych Reniach, stąd mogą być wibracje, ta poduszka musi być oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszarki Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dnia 6.01.2019 o 19:58, howks napisał: Ta prawa jest od SASIC, dokładny numer to SASIC 2704066. Aktualnie zamówiłem już lewą (SWAG 60932772) i w tym tygodniu wymienię - dam znać czy to pomogło Witam, czy po wymianie pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Lewarek nie musi latać przy uszkodzonej dolnej poduszce.I dokładnie ją posprawdzaj po wyjęciu .Czasami nie widać pęknięcia gumy .Kiedyś na pierwszy montaż dawano Hutchinsona.Poduszki rewelacja ale drogie.Sasic czy Febi to średnie zamienniki.Reszta nic nie warta.O Swagu nic nie wiem. Po kropce stawia się spację!! - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 W Sasicu zdarza się oryginał Renault ale to głównie do aut do 2007 roku (Megane II, Scenic II, Laguna II), w Febim bardzo często jest oryginał Renault ale wtedy cena jest większa niż za oryginał, jeśli jest tanio to jest średniej klasy zamiennik a Swag to dokładnie to samo co Febi tylko w innym opakowaniu, na różne rynki lub do różnych hurtowni szło raz to raz to, jakiś marketing. Ogólnie polecam oryginały Renault, mogę załatwić w bardzo atrakcyjnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Sprawdź jeszcze dość ważną poduszkę za hydraulczną. Taka wykręcona ósemka. U mnie budą trzęsło gdy była naderwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi