Lelupi Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Myślę, że z mechanikiem to słuszna koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g18 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Auto było u mechanika, rozrząd wymieniony, silnik nie ma KZFR, niestety dla mnie zrobiło się cieplej i usterka ucichła :( pozostaje dalej czekać i szukać ... Edytowane 18 Stycznia 2019 przez g18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ja mam podobnie ostatnio w tym roku. Samochód rozgrzewany, nie pałowany na zimno, olej jak producent zaleca. Mi ten odgłos znika po minucie i lekkim rozgrzany. Wg mechanika mojego to wina leży w popychaczach (on mówi że szklanki ale szklanki są w Laguna a nie w megane wg mnie). Dokładnie to olej spływa i nadają się do wymiany. Akurat mam 112 tys km więc to akurat czas na naprawy... Ponoć jest to drogie chociaż popychacze widziałem za 20 zł sztuka. Ale pokrywa zaworów trzyma także walki. Jak się objawy będą nasila to trzeba zrobić. Od zimy tak tej się zrobiło.do tej pory było ok. Silnik 1.6 był dobry ale swoje bolączki ma. Może nie jakieś wielkie ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 54 minuty temu, dreq02 napisał: Samochód rozgrzewany, nie pałowany na zimno, olej jak producent zaleca. Mi ten odgłos znika po minucie i lekkim rozgrzany. Zmień olej na Valvoline Synpower 5W40 oraz filtr oleju markowy ; mann, knecht, purflux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ale zawsze był elf zalecany i był używany. I takiego problemu nie było. Ponoć spływa i dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 1 godzinę temu, dreq02 napisał: Ale zawsze był elf zalecany i był używany. Olej elf, to olej z najniższej półki jakościowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi