ro8in Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Witam posiadam renault megane III 2013 rok 1.6 benzyna i kupuje nowy akumulator. Na starym mi pisze 54ah czy moge dać 60ah albo 50ah który lepszy będzie i zaznaczam że robię krótkie trasy czyli od odpalenia max 10km. Dzięki za info pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 taktyczna . też jestem na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja wsadziłem do swojej miesiąc temu AutoPart Galaxy Gold 62Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro8in Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ale za duży też nie może być podobno bo alternator go nie załaduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 @ro8in zacznijmy od tego czy w swoim samochodzie masz system Start-Stop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 W Tce może być inny akumulator niż w wolnossaku. Założyciel tematu ma 1.6 110KM. Ja jak mi przyjdzie wymieniać kupię o tych samych parametrach z jakimi auto wyjechało z fabryki. @Silverek w wolnossaku nie ma start-stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja mam 60 Ah w tym samym silniku, a auto dużo starsze, więc Twoje na pewno ma o wiele więcej elektroniki. Nie zapominaj o prądzie rozruchowym, mój ma 540A, podobno spokojnie mógłby być trochę większy ten prąd rozruchowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi