Geble Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Dzień dobry wszystkim, mam nadzieję, że zainteresuję część z Was informacją jaką wczoraj "wyniosłem" z ASO podczas naprawy gwarancyjnej. Przy okazji wymiany siłowników klapy bagażnika popytałem po raz kolejny o to nieszczęsne trzaskanie/tłuczenie się jakiegoś elementu fotela przy nierównościach/dziurach. Samo przesmarowanie tydzień temu oczywiście nic nie dało. Spodziewałem się jedynej słusznej diagnozy, czyli wszystkim dobrze znanego TTTM, ale tutaj pełne zaskoczenie, Pan oznajmia, że Reno zna problem i w pocie czoła pracują nad nowymi fotelami do MIV i na wymianę mam się zgłosić na początku kwietnia, bo pod koniec marca mają do nich trafić pierwsze sztuki. Wiem, że sporo osób na forum boryka się z podobnymi "fotelowymi" problemami, więc mam nadzieję, że część z Was się ucieszy powyższą informacją. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Dzięki za informację, bardzo interesująca, na pewno wykorzystam przy piątkowej wizycie. Akurat mam zaplanowane sprawdzenie i wymianę (ponowną) stelaża fotela, ale wątpię, żeby to pomogło. Czy u Ciebie te trzaski/cyknięcia są podobne jak na moim nagraniu poniżej (18, 19, 23 sekunda)? Przy jeździe i wychylaniu na zakrętach to już w ogóle symfonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Ja w sobotę oddaje na 3 dni na stuki w okolicach fotela, mają wymienić śruby mocujące fotel podobno i jakieś mocowania tylnej kanapy oraz możliwe że tylną belkę. Jeżeli faktycznie to wina samego fotela to zapewne nic to nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 22 godziny temu, Geble napisał: Przy okazji wymiany siłowników klapy bagażnika Jeszcze zapytam, co się działo, że konieczna była wymiana? Czy może trzeba było klapie pomagać, żeby się otworzyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Tak, niezależnie od tego czy się kliknęło przycisk otwierania na pilocie, czy machnęło nogą to klapa jedynie odskakiwała na jakieś 2-3cm do góry i nie szła dalej sama. Trzeba było otwierać ręką do góry. Jest to problematyczne, bo w mojej wersji nie ma fizycznego guzika na klapie bagażnika, nie wiedzieć czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 A mogę Cię jeszcze poprosić o sprawdzenie tego nagrania powyżej i ewentualne potwierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Tak, u mnie podobnie "cyka". Na postoju można to wywołać mocniej opierając się o oparcie, ale nie jest to ten sam poziom głośności co w przypadku gdy stanie się to samoistnie podczas jazdy po nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythqt Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Dzięki za potwierdzenie. Faktycznie podczas jazdy, skręcania, przyspieszania, hamowania występuje częściej i głośniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Dzisiaj odebrałem auto z serwisu. Wpuszczono mi w belkę jakąś piankę, podobno mieli wymienić śruby w fotelu oraz jakieś plastiki pod tylną kanapą. W sumie nadal stuka na hopkach więc do poprawy. Poczekam parę dni i w marcu oddam z powrotem i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Historia znana z Megane 3 z pianką znowu się powtarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Nooo podobno jest skrętna i wygłuszają stuki, naprężenia tym sposobem... A fotel stuka nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 @Geble i jak u Ciebie z tym fotelem? Była wymiana? Pomogło? Akurat mam auto na przeglądzie i bym ich pocisnął, bo w lutym miałem wymieniany skrzypiącym stelaż i niedługo później problem powrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ryba Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Nie ma jeszcze tych stelaży, byłem dziś z tym w ASO i dowiedziałem się żeby poczekać bo coś ma być ale to tak jak z aktualizacjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Który serwis? Ja zostawiłem auto na Modlińskiej w Warszawie, to tam nic o nowych stelażach nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Sorry za zwłokę chłopaki, dawno mnie nie było na forum. W przyszłą środę jestem umówiony na kolejną diagnozę fotela, mają masę gwarancji na fotele podobno, także jest szansa, że może w końcu coś ruszy. Zdam relację jak już będę miał jakąkolwiek informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi