satisati Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Mam taki problem: 1. W R-linku2 (nigdy z takiej nawigacji nie korzystałem) ustawiłem punkt docelowy, a następnie zgodnie z instrukcją punkt przelotowy (był to akurat Janów Lubelski). Podczas wprowadzania punktu przelotowego wprowadziłem tylko miasto bez ulicy i zatwierdziłem. Niestety system sam wydedukował, że będzie to centrum i z uporem maniaka zawracał mnie po minięciu punktu drogą główną (100 metrów od niego). Ja chciałem jechać tylko przez Janów Lubelski i już. Automapa zawsze pytała przed zatwierdzeniem, czy przejazd ma być przez punkt czy okolicę punktu na trasie. Tu takiej funkcji nie widzę i instrukcja też milczy na ten temat. Jest to duży błąd programu, bo pół biedy jak znamy miasto ale np. za granicą będzie mnie kierował bez sensu do centrum np. Paryża. Koledzy czy jest jakaś funkcja którą można to ustawić, czy trzeba w Rlink- ach wprowadzać konkretny, dokładny punkt, co dla mnie jest głupotą i utrudnieniem... 2. W menu w ustawieniach auta "Polecenie głosowe" jest wybór głosu damskiego i męskiego służy to do lepszego rozpoznania poleceń głosowych. Ja mam zaznaczony głos damski niestety nie da się wybrać męskiego - wie ktoś dlaczego? Nikt nie wie? nie wierzę..... Edytowane 23 Lutego 2019 przez artur-wiater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Moim zdaniem to żaden błąd, przecież tak samo działa np. Google maps. Spróbuj ustawić trasę Warszawa-Kraków z punktem przez Kielce, jak nie wprowadzisz dokładnego adresu, to Google maps poprowadzi Cię przez centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ja wybieram punkt trasy z mapy. Nigdy nie trafiam idealnie w drogę. Ale póki przejeżdżam kilkaset metrów obok punktu trasy, to jest to dla nawigacji OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Ok, może to kwestia przyzwyczajenia... ale szkoda, że brak tej funkcji znanej z Automapy. A koledzy coś wiedzą z punktem 2 - wybór głosu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 @artur-wiater Głos polski jest tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Dnia 23.02.2019 o 11:21, artur-wiater napisał: W menu w ustawieniach auta "Polecenie głosowe" jest wybór głosu damskiego i męskiego służy to do lepszego rozpoznania poleceń głosowych. A kto ci tak powiedział? To jest głos jakim samochód gada do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nie chodzi mi o głos który gada do mnie, tylko jak już pisałem wybór rodzaju głosu w poleceniach głosowych. A kto mi powiedział - ASO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi