Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zwijacz z tempomatem do auta bez tempomatu..BŁĄD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem.Jakiś czas temu zerwała mi się taśma od AIR BAGA.

Kupiłem cały zwijacz z przełącznikami..ale w wersji od tempomatu..(ma dodatkową wtyczkę pod tempomat)..a moje auto jest bez tempomatu... Podłączyłem wszystko prócz owej wtyczki od tempomatu.. ku mojemu zaskoczeniu dalej świecą się poduszki... Pojechałem na kasowanie błędu..ale nie da się skasować.. Pokazuje błąd DF071..czy możliwe że to przez niepodpietą wtyczkę od tempomatu? 

lapka2.gif

REGULAMIN

pkt. 5.6 zasady interpunkcji. Po jednej:!: kropce/przecinku proszę stawiać spację!!-mireczek01

Sprawdziłem taśmę i jest oki. Wszystkie ścieżki są w porządku. Problem musi leżeć gdzie indziej. Teraz tak myślę że pełno pękną mi zarząd u jednej z wtyczek, zablokowałem wtyczkę drewnianym kółeczkiem.  Tą pierwszą od prawej strony na zdjęciu. Przy nowym zwijaczu miałem masę wtykaną, a przy starym przykręcana śrubką. Czy w wersji z tempomatem może wtyczka ma jakieś inne kolejności pinów? 

1551282346819328325791.jpg

We wtyczce po prawej stronie masz specjalne blaszki zwierające, jakoś one wyglądają na podgięte, może tam jest przyczyna błędu poduszek. Te blaszki powinny stykać się z pinami wtyczki taśmy a wtyczka zewnętrzna przy wkładaniu odchyla te blaszki.

Edytowane przez aniewa

A czy ktoś już montował zwijacz w wersji z tempomatem do auta bez tempomatu? Czy te ścieżki na pewno odpowiadają takim samym w jednej i drugiej wersji? Taśma jest oki, z wtyczkami też jest ok, już zgłupiałem co go boli.

Do chwili aktywacji CLIPEm, (po dołożeniu tempomatu do auta które tempomatu nie miało) wszystko działa jak bez tempomatu. Brak jakiś błędów. Tak, że ścieżki musza być takie same.

• 1 rok później...

@Ruppert: odczytaj błąd i będziesz wiedział co nie tak z poduszkami. Często przyczyną błędu poduszek jest wiązka fotela kierowcy, czytałem kiedyś, że błąd może być od czujnika pozycji fotela kierowcy. Ale to wszystko wyjaśni diagnostyka.