szafir51 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Taka sytuacja: Megane II 1.9 dDi 120KM z 2004 roku. Świeci kontrolka SERVICE. Żadna inna kontrolka się nie świeci. Podpięty Clip nie wykazuje żadnego błędu, kasowanie błędów nic nie daje. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Czy przypadkiem nie krzyczy o koniecznej zmianie oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Nie, jeszcze 10 tys. km do kolejnej zmiany :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Masz tempomat? Przełącz w obie strony manetką od niego. Service nie może się świecić bez żadnego błędu. NIe uwierzę jak nie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 TheOktik Zapraszam zatem do Wrocławia No niestety w ECU czysto, sprawdzałem ELM327, podjechałem do warsztatu i spec od Renaultów sprawdzał przy mnie Clipem - żaden sterownik nie pokazuje błędu. A SERVICE świeci się cały czas :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, szafir51 napisał: No niestety w ECU czysto, sprawdzałem ELM327 Jakim programem sprawdzałeś? Wystarczy, że nie masz dostępu do danego bloku i błędu nie odczytasz. Dobry kalkulator z bieżącą aktualizacją czyta wszystko co ma w rejestrze, tylko którego mechanika na to stać. Edytowane 2 Marca 2019 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 ELMem czytałem w domu, z apką Torque. A Clipa podłączał mi najczęściej polecany na forum mechanik do Renówek we Wrocławiu, myślę, że on ma komplet zabawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 12 godzin temu, szafir51 napisał: Nie, jeszcze 10 tys. km do kolejnej zmiany :( 10 tys ok a czas? Odliczane są dwa parametry. 1 minutę temu, szafir51 napisał: ELMem czytałem w domu, z apką Torque. A Clipa podłączał mi najczęściej polecany na forum mechanik do Renówek we Wrocławiu, myślę, że on ma komplet zabawek. Jezeli to był rzeczywiście Renault Clip to powinien wyrzucić na dashboard wszystkie moduły z błędami bez wyjątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) 23 godziny temu, TheOktik napisał: Masz tempomat? Przełącz w obie strony manetką od niego. Jesteś wielki, włączyłem tempomat, przełączyłem an ogranicznik prędkości i kontrolka zgasła Renault - WTF?1? Dlaczego tak kombinujecie? Edytowane 2 Marca 2019 przez szafir51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi