kede86 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 U mnie po zmianie kierunku nawiewu tryb AUTO zawsze się wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 U mnie też tak jest. Natomiast zauważyłem że tryb AUTO sam sobie ustawia miejsce nawiewu. Domyślam się, że i czuję że to nie jest jedno konkretne miejsce (szyba lub środek lub nogi) ale mogą być wszystkie 3 na raz. Zauważyłem to zmieniając czasami kierunek nawiewu z trybu AUTO na inny kierunek - czasem zmienia się on z nawiewu na nogi, czasem z nawiewu na szybę albo z nawiewu na środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Już było klika razy na forum. Jeżeli w trybie auto zmienisz ręcznie kierunek nawiewu, gaśnie kontrolka auto, ale układ nadal automatycznie utrzymuje temperaturę i steruje prędkością dmuchawy, a kierunek nawiewu jest stały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Hej, odkopię trochę ten temat bo niestety nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Chodzi o kwestie z 1 posta, czyli wpływ prędkości na siłę nawiewu. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną zbyt mocnego nawiewu przy większych (90/100+) prędkościach? Nawet jak ustawiam nawiew na najniższy poziom to dmuchanie przy jeździe S-ką jest zdecydowanie za mocne i przez to też ciężko z niego korzystać bo za mocno chłodzi. Jak zmienię na wyższy poziom i od razu wrócę na niższy to przez chwilę wydaje mi się że jest okej. Auto to Megane III phI z 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Brak filtra przeciwpyłkowego. Kiedyś kupiłem auto w którym był wycięty a ramka pozostawiona dla niepoznaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Włącz nawiew na kabinę na minimum. Zamknij fizycznie klapki i nie będzie wiać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 @szwagier24aMam filtr kabinowy, nawet go wymieniałem jakiś czas temu. Problem występował już wcześniej @CzechuXXNie jest to rozwiązanie, bo jakbym chciał żeby nie wiało to bym wyłączył całkiem nawiew chciałbym mieć możliwość regulacji, a nie albo max albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi