marusiek91 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Witam, Planuje kupić Megane III 2009r 2.0t Estate (Grandtour). Sprzedawca twierdzi, że samochód bez stłuczki. Meganka pochodzi z Niemiec. Wszystkie szyby są z rocznika 2009. Natomiast przednia jest z 2007r. Czy może to być normalne, że podczas składania auta założyli szybę starszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Spotkałem się z szybą o dok starsza niż auto. Samochód był wyprodukowany w lutym. Ale nie o 2 lata. Zapytaj w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tak na marginesie to MIII było produkowane od 2008 roku więc mało prawdopodobne aby w 2007 już do niej produkowali szyby. Według mnie szyba była wymieniana w 2017 i stąd wybita "7". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Daj zdjęcia oznaczeń szyby. Jest oryginalna? Ma znaczek Renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 też bym się skłaniał na 2017 i stąd "7" na szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marusiek91 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Wszystkie szyby Renault Saint gobain sekurit. Tylko malutkie tylne obie innego producenta. Wątpię żeby 17 rocznik był oznaczany jako "3 kropki i cyfra 7" . Raczej "17" powinno być gdyby była 2017 r wyprodukowana. Tak widziałem w innych samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 19 minut temu, marusiek91 napisał: Wątpię żeby 17 rocznik był oznaczany jako "3 kropki i cyfra 7" . Raczej "17" powinno być gdyby była 2017 Jesteś w błędzie. Kropki to miesiąc. Ich ilość i czy są przed czy po numerze świadczy o miesiącu. Z cyframi jest trochę inaczej i ogólnie sprawa jest dość zawiła. P.s. znalazłem zdjęcie szyby bocznej do Megane 2017 (foto z oferty stacji demontażu) Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi