Mislaw Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Mam okazję kupić z olx ładne kołpaki 16 cali oryginalne. Sprzedawca poinformował mnie że kołpaki były na feldze strukturalnej a ja mam zwykle czy będą pasować ? I moje felgi wiadomo że przemaluje na czarno Jak by dalej były tak jak na zdjęciu to bym nie myślał o kolpakach ale zima zrobiła swoje. Proszę o szybką odp czy będą pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Mogą nie pasować. Kołpak do felgi strukturalnej ma taki sam kształt jak felga, pokrywa idealnie wszystkie jej przetłoczenia i idealnie do niej przylega. Jest mocowany na śruby, a nie na obręcz + zaczepy jak standardowy. Takie rozwiązanie fajnie imituje felgi aluminiowe, nawet ciężko na pierwszy rzut oka rozróżnić. Ja bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie dawno zdejmowałem koło z felgą strukturalną ale kołpak nie trzymał się na śrubach tylko na obręczy więc może pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Czyli mam dwie odpowiedzi i dwie różne :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie wiem jak w Renault. Miałem służbową Astrę z kołpakami i felgami strukturalnymi. Z tego co pamiętam najpierw były montowane kołpaki, a później przykręcane śrubami i idealnie wchodziły w kształt felgi. Mamy chyba to auto jeszcze we flocie ale nie wiem czy jego użytkownik (najpierw muszę się dowiedzieć kto) będzie wiedział jak tam jest. Reasumując najlepiej byłoby gdybyś miał możliwość przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Przymiarki nie wchodzi w rachubę. Jedynie jutro podjechać do ASO i się zapytać. Patrzyłem teraz na Google i wszystkie zdjęcia tych kolpakow co znalazłem na feldze to były felgi strukturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Mislaw napisał: Jedynie jutro podjechać do ASO i się zapytać. To nie jest głupi pomysł o ile będą mieli na stanie. Możesz udać "zainteresowanego". Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Kołpaki na felgi tzw strukturalne, niestety nie będą pasować na klasyczne, pełne felgi stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Ok . Dzięki za info . Pojechałem do ASO faktycznie lipa. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Mislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi