ksiac_2005 Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 12 minut temu, omega napisał: Ło matko, to gdzie kolega ten samochód naprawia? W Emiratach Arabskich? no niestety niektóre rzeczy są tanie ale niektóre drożej niż w mercedesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 1 godzinę temu, ksiac_2005 napisał: Panie jak to jest tanie auto w eksploatacji to ja jestem święty wymieniłem komplet klocki tarcze przód tył 1500 zł Nieźle kolegę naciągnęli na koszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 5 godzin temu, MarcinP87 napisał: Dzięki Co my byśmy zrobili bez Twojego wsparcia? :p po prostu czasami trzeba trzeźwo spojrzeć na fakty. to moje naste auto, wiedziałem co kupuje, przez ponad 4 lata moje jedyne wydatki związane z tym samochodem to 3 przeglądy w Reno, 2 nowe opony Conti letnie i komplet zimowek. To najtańsze auto w utrzymaniu które miałem. Ubezpieczeń i paliwa nie liczę bo to dotyczy każdego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej71 Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Czy może ktoś spotkał sie z takim problemem. Auto megan 3 1,6 benzyna 2009 rok. Gdy stoje na jałowym albo wrzucam bieg czuje lekkie drganie na kierownicy. Obroty zawsze po odpaleniu sa powyżej 1 tys po okolo 30-50 sek spadaja do 700 czuc drganie i wraca 800 - 850 obrotów. Obroty gdy stoje potrafia czasami zejść w doł i pojść w góre. Zdarza się, że nie odpali za 1 razem. Świece wymienione, nie pomogło. Może ktoś się spotkał z takim problemem? Przepustnica wyczyszczona a komputer nie pokazuje błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiac_2005 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 mi wszyscy mówili że ten typ tak ma nie wiem ile w tym prawdy ale dałem sobie z tym spokój jeździ nie wyskakują żadne błędy to nie grzebie a to że ma swoje humory chyba trzeba się przyzwyczaić ! A prawdą jest że na wolnych drga i to czuć zwłaszcza jak się rękę położy na boku drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Dołączę się do tematu. Te wibracje w kabinie na drzwiach czy kierownicy, na fotelu kierowcy i pasażera nie są normalne. Mam to auto już 2 rok i trochę nim pojeździłem. Wibracje raz były raz ich nie było długo. Podczas jazdy przy 2tyś obrotów też mam takie drgania kabiny od silnika, jakby przy przymocowany żywcem do karoserii, no wkurza to niemiłosiernie. Raz wsiąde i mogę jechać i już nie drży, raz jadę to wszystko się zachowuje jakby auto miało się rozpaść na kawałki. Bajeczki, że to najtanszy compact to sobie wsadźcie w między segregatory gdzie księgowi trzymają oszczędności tak samo wnerwia jak jadę jako pasażer, mam wrażenie że mam deskę pod dupą na silniku niż fotel. Albo to naprawie albo w końcu poleci na sprzedaż. Trzyma mnie tylko, że ładne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Warto zaznajomić się z tematem, np ; Silnik zbyt trzęsie na wolnych obrotach 1,6 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinP87 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Też miałem ten problem jeszcze jakiś czas temu. Mechanik wymienił poduszkę górną silnika, do tego jakiś wężyk w okolicach filtra powietrza dotykał karoserii i przenosił wibracje silnika bezpośrednio na budę. Po ogarnięciu tych oby tematów problem z wibracjami zniknął. Ok, nie powiem że kultura pracy tego silnika jest warta pochwały, natomiast teraz już to nie irytuje a wręcz podczas normalnej jazdy jest niezauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 U mnie górną poduszka jest prefekt, bo jak dotykam okolic to tłumi idealnie drgania. Wiesz może jaki to był wężyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi