Gość Opublikowano 2 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Witam w swoich archiwach na dysku znalazłem ciekawe porównanie Meganki 4 1.2 tce bose 130 i o dziwo wygrała razem z najnowszą Astra 5 zostawiając w tyle Niemców i honde Civic Motor_46-2016.pdf Edytowane 2 Maja 2019 przez Gość Błędnie wstawiony plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Najnowszy Auto Świat a w nim test Meganki 4 1.2 tce 130 po 100 tys. km wypadła bardzo dobrze . Auto_Swiat_19_2019.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Najnowszy Motor 26 a w nim testy kompaktowych kombi i megane IV z najnowszym silnikiem 1.33 140 km. Motor_26_2019.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Czytałem papierowy. Trochę dramat że wygrała tylko ze starym Peugotem i bądź co bądź tanim Fiatem :( i to dzięki temu że jest tania. Ale test fajny. Widać też słabe osiągi silnika Renault ;( oraz kiepskie wyniki hamowania-tutaj wpływ mogą mieć opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Ja nie czytam takich gazet od 4 lat, bo tam notorycznie wygrywa jedna marka. Lepiej obejrzeć prezentację każdego osobno i przejść się do salonu i się przejechać i wtedy wyrabiać opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Farmazony piszesz. Był test w którym megane nie było na końcu. ;) po prostu przy takim doborze konkurentów to faktycznie megane mogła wygrać tylko ze starym 308 i tańszym i gorszym fiatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Wszystko zależy od tego kto zlecił i sponsorował ten test ,a resztę to sobie możecie dopowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 11 godzin temu, Sarna1 napisał: Czytałem papierowy. Trochę dramat że wygrała tylko ze starym Peugotem i bądź co bądź tanim Fiatem :( i to dzięki temu że jest tania. Ale test fajny. Widać też słabe osiągi silnika Renault ;( oraz kiepskie wyniki hamowania-tutaj wpływ mogą mieć opony. Pierwsze co zauważyłem to opis bagażnika. Szkoda, że pan dziennikarz nie zadał sobie trudu, żeby sprawdzić, że podłoga jest regulowana i można ją obniżyć o dobre 10 centymetrów. Faktycznie w standardowym położeniu nie zachwyca wielkością ale po obniżeniu jest już dużo więcej miejsca. Brak rzetelności lub celowe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A nie brałeś pod uwagę że w pozostałych samochodach z testu też może być regulowana ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 A przeczytałeś tekst z gazety? Chyba nie. Zobacz zdjęcie. Podłoga bagażnika jest w górnym położeniu. A w danych podali pojemność 507 l. natomiast wg. normy VDA jest to 521 dm3, a w litrach 580. Drobna nieścisłość, a zmienia przekaz o samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Bez komentarza. Nie zrozumiałeś tego co napisałem wyżej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Przepraszam, faktycznie. Co nie zmienia faktu, że test jest nierzetelny. Sprawdziłem z ciekawości inne auta i tam dane są prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Wiesz. Można to ciągnąć dalej, jaka pewność że reno podało wiarygodne dane w folderach, ja tego nie mierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil_ips Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Bo gdyby podało nieprawdziwe dane to organizacje konsumenckie by ich zjadły. To po pierwsze, a po drugie miałbyś powód do zerwania umowy ze względu na niezgodność towaru z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Poszukaj sobie artykułu o ile oszukują producenci przy podawaniu pojemności bagażnika, jakoś nikt ich nie ściga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi