DaroSz Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Szykuję się do wymiany tarcz i klocków - przód oraz tył. Jakie zestawy polecacie tak żeby nie piszczało i nie skrzypiało ? Szukać czegoś innych firm czy lepiej pozostać przy oryginalnych częściach? Auto już po GW. Edytowane 29 Maja 2019 przez DaroSz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Przeleciałeś na jednym zestawie 85k? Szacunek. Podpinam się do tematu, bo u mnie przy 35k zaraz będzie konieczna wymiana i też jestem ciekaw na co zwrócić uwagę tak ażeby nie odstraszać ludzi przy delikatnym hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Zawsze kupuje Textar , Mikoda albo Rotinger. Nigdy nie miałem problemów. Do tego miękkie klocki hamulcowe. Szybciej się ścierają ale mniej zużywają tarcze. W SC2 na jednym komplecie - orginalne tarcze , zmieniane tylko klocki - zrobiłem na przodzie 100tyś, na tyle 130tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaroSz Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 A jakie klocki najmniej pylą (tak żeby uniknąć piszczenia)? Może ktoś poleci jakiś konkretny zestaw? Ew. org. tarcze renault + jakie klocki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 7 godzin temu, DaroSz napisał: A jakie klocki najmniej pylą (tak żeby uniknąć piszczenia)? Ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ceramiczne chyba nie za bardzo do cywilnej jazdy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dlaczego nie. Oferta już od dawna jest i nie są to elementy do supersamochodów czy wyścigowek tylko normalnych, cywilnych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Klocki ceramiczne do super auta ? Nigdy w życiu. Są na bazie metalu lub żywic. Tarcza musi być twardsza od klocka. Nie ma klocków typowo ceramicznych. Proponuję dobre klocki- Textar, Brembo. Średnio twarde lub miekkie. Pylą w normie ale doskonale hamują Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 https://autokult.pl/6596,hamulce-weglowo-ceramiczne-wszystko-co-chcesz-o-nich-wiedziec A wracając do tematu to oczywiście ja też bym polecał coś zwykłego ale normalnego. Klocki muszą brudzić felgi. Takie jest odwieczne prawo natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Weglowo- ceramiczne. Nigdy 100% ceramiczne Ceramiczne tarcze i sportowe klocki muszą sie wygrzać by dobrze działały. Szczerze ? - na przód nawiercane Mikoda lub Brembo. I miekkie klocki. Na tył nie mam pomysłu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie czepiajmy się szczegółów. Na forum motoryzacyjnym wielu używa skrótów myślowych. Chodziło mi np. o takie Link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Warte zainteresowania. Trzeba by poczytać karty danych technicznych , no i opinie jakieś. Ciekawe ile w nich ceramiki ? Na logikę powinny być twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Szczerze to chyba każde będą lepszy niż te od Renault ..takiego szrotu to dawno nie miałem ,piszczały jak w starym żuku .....ja wymieniłem na TRW , na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 W Żuku są szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 17 godzin temu, TOJO napisał: Szczerze to chyba każde będą lepszy niż te od Renault ..takiego szrotu to dawno nie miałem ,piszczały jak w starym żuku .....ja wymieniłem na TRW , na razie cisza. Do Megane 2 założyłem kiedyś klocki Brembo i piszczały jak hamujący pociąg, więc byłbym ostrożny z takimi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi