Bikfqpf Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Miałem zamiar wymienić płyn chłodniczy, ale za nic nie mogę ściągnąć osłony pod zderzakiem, żeby dostać się do kranu. Wykręciłem śruby, wysunąłem jakieś zaczepy, których było bodajże 6 sztuk, ale wszystko nadal się trzyma. Znalazłem jeszcze, że osłona jest przyczepiona na stałe z błotnikiem jakimś bolcem, który trzeba oderwać i już się tego tak samo nie połączy... To jest jakaś masakra. Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Bikfqpf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tex00 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Ja ostatnio wymieniałem płyn - tą osłonę jeszcze jakoś zdemontowałem (trzeba roznitować ją przy zderzaku po obu stronach jak słusznie zauważyłeś) ale potem nie udało mi się jej założyć i tak musiałem ściągać zderzak. Dosyć łatwo się go ściąga. W serwisówce Renault podaje że przy wymianie płynu przez ten kranik trzeba ściągać zderzak. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez tex00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanjarek Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Można się dostać do spustu chłodnicy po odkręceniu koła i lewego nadkola. Nie widać, co prawda samego spustu ale da się wyczuć ręką zawór spustowy, jak i sam odpływ, na który można założyć wężyk, którym zleci płyn do przygotowanego pojemnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destrujo Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Te nitowanie łączące błotnik z osłoną trzeba chyba spisać na straty, u mnie były jeszcze dwa nity po środku osłony. Zastąpiłem wszystkie wkrętami. Przy zdejmowaniu osłony mocno trzymają zaczepy, które haczą się w przeciwnych kierunkach, trzeba je docisnąć w gniazdach i wtedy łatwo zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 W megane III -odkręcamy 3 przednie śruby mocujące osłonę silnika -odkręcamy 4 śruby mocujące dolną osłonę zderzaka -i najgorsze, odkręcamy koła, ściągamy nadkola i usuwamy mocowanie zderzaka z osłoną. Ogólnie ja się przy tum załamałem XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) Możesz mi powiedzieć, w jakim celu odkręcać koła i usuwać nadkola ? https://www.youtube.com/watch?v=yvLDhxQRxDo Edytowane 19 Grudnia 2021 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 U mnie po usunięciu tych bocznych nitów, łączących osłonę ze zderzakiem okazało się, że otwory są już zdewastowane, nie do użytku. Przy ponownym montażu osłony nawierciłem obok nowe i połaczyłem plastikowymi kołkami rozporowymi, takimi jak te mocujące nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz9605 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 W dniu 19.12.2021 o 11:36, MRbociek napisał(a): Chciałbym dopytać czy żeby zdemontować przedni zderzak razem z osłoną zderzaka to wystarczy odkręcić tylko te 3 śruby(kolor niebieski )od spodu które łączą osłonę silnika z osłoną zderzaka czy trzeba jeszcze dodatkowo odkręcać te 4 śruby(po dwie po bokach-kolor czerwony)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undercover20 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Odkręcasz wszystkie śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi