cinas Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 No to nie masz go , jest to osobny głośniczek a nie od sygnalizacji który jest w liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Jak najłatwiej dostać się do miejsca gdzie ma on być umieszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Demontaż osłon poniżej kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Podłącz głośnik pod piny 11 i 2 modułu parktronika. Pin 2 jest wspólny dla przedniego i tylnego głośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Zamontowałem też ten przycisk włącznik wyłącznik czujników parkowania obok regulacji świateł bp miałem wyprowadzoną instalację ale jak go włączam i wyłączam to również nic się nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Może nie być zaprogramowany w module PDC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Dzisiaj zamontowałem przedni głośniczek pod kierownicą do przednich czujników, instalacja już była wyprowadzona. Niestety dalej cisza i zero oznak działania przednich czujników. Pomocy bo już nie wiem co mam myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Nigdy tego nie robiłem ale w liczniku masz wybór czy licznik ma pokazywać tylko tylne czujniki, czy przednie i tylne czy wcale. Tak samo w module PDC masz wybór czy tylko tylne czy przednie i tylne. Podłączyć się i sprawdzić konfigurację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 W liczniku mam tylko możliwość włączenia lub wyłączenia tylnych czujników. Jutro podjadę do serwisu Renault może coś trzeba aktywować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Jeżeli skonfigurujesz czyli aktywujesz odpowiednie opcje w liczniku to pokaże się w nim dodatkowa opcja dotycząca przednich czujników. Możesz to zrobić sam programem ddt4all i elmem 327. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 A możesz powiedzieć gdzie dostać te programy i w jaki sposób się połączyć w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 ELM 327 kupujesz w internecie a o darmowym DDT4all jest między innymi http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=15189. Oczywiście to tylko jedno ze źródeł, jak wpiszesz DDt4all to powinno sporo tego wyskoczyć. Podłączasz się jak każdym interfejsem do gniazda obd2 samochodu.Na YT jest dużo filmików instruktażowych. Kupisz raz za 40 zł i cały czas masz darmową konfigurację i podgląd parametrów samochodu. W ASO zapłacisz znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 aniewa na allegro jest mnóstwo tych interfejsów elm327 na obd2 rozumiem że mam kupić z przewodem USB i podłączyć pod laptopa? Jaki jest najlepszy z tej całej oferty do megane III? Bo ciężko jest mi coś wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Temat o interfejsie ELM https://megane.com.pl/topic/73542-zakup-urządzenia-diagnostycznego-renault/page/8/?tab=comments#comment-545257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Dzisiaj podłączylem do clipa i próbowałem znaleźć włączenie przednich czujników cofania ale niestety nie udało mi się to czy ktoś wie gdzie tego wogóle szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi