neros94 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam, Czy ktoś próbował modyfikować silnik M9R 2.0? Tak by polecieć wyżej niż 200 koni? Jeżeli tak to co modyfikował i jak wygląda z żywotnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Bezpieczny tuning tego silnika robi niewiele firm. Jedną z nich jest Heko Kraków. Drugą Białośliwie k Piły. Rzeczywiste możliwości są indywidualne dla każdej jednostki. Poszukaj na RLKP. Tam jest więcej szczegułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 @jabrze masz na myśli B-R Tune z Białośliwia? Oni to chyba ogólnie wszystko tuningują, nie specjalizują się w Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Jeśli masz silnik 805 to nawet o tym nie myśl. Przed chwilą, Silverek napisał: @jabrze masz na myśli B-R Tune z Białośliwia? Tam jest ktoś od Renault. Korzysta z ich hamowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Kiedyś jak tam będę przejeżdżał to zajadę i podpytam z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros94 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 a skad moge odczytac jaki to model silnika? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Tabliczka jest koło sprężarki klimy przy rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Aby silnik poddać tuningowi, to silnik musi być w stanie wzorowym ; 1/ Jaka moc i co ile km olej był wymieniany? ; a/ kontrola stanu panewek korbowodowych, b/ kontrola kompresji silnika - konieczna, 2/ Łańcuch jest 1- rzędowy i stosunkowo szybko się zużywa , - nie wytrzymuje dużego przebiegu silnika , - nie słychać go bo ma napinacze, 3/ W razie podwyższonej temperatury na zewnątrz ; a/ wzrasta temperatura powietrza w dolocie , b/ seryjny intercooler po mocniejszym naciśnięciu gazu grzeje się i w dolocie temperatura dochodzi > 60 C, c/ kolejne " depnięcie " w krótkim odstępie czasu skutkuje tym że; 1/ ecu obcina dawkę paliwa, 2/ dopóki temp w dolocie nie spadnie, d/ rdzeń intercoolera musi być odpowiednio gruby, - aby auto nie puchło, jak jest bardzo gorąco, 4/ Czy masz fap-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 To co napisał Andrzej-2010 to wszystko jest prawdą. Oryginalny IC jest za mały na wysokie temperatury. Ten silnik fajnie pracuje w temperaturach 10-15 stopni. Ja mam po tuningu 9 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros94 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 - auto ma 200kkm - łancuhc nie wymieniony, a panewki ori - olej wymieniany w niemczech co 30kkm, ale ja wymieniam co 15kkm - mam fapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Ja moje M9R robiłem u Ładygi w chiptuning pro w Krakowie ponad 3 lata temu przy podobnym przebiegu jak twój. W ciągu przejechanych 50kkm w tym czasie nic nie wybuchło, ani się nie urwało - polecam. Różnica tylko taka że ja mam MII i jest bez FAPa. Mi wyszło 205km. P.S. Z tego co wiem to nie jest to problematyczny silnik do tuningu i większość firm zajmujących się chip tuningiem powinno sobie dać z nim radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi