Pepone Opublikowano 17 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2025 No pewnie że przesada. 350 zł jak masz lewą i prawą rękę to sam wymieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2025 Znalazłem Varta blue dynamic efb 70Ah/760A N70 za 560zl. Cena zbliżona do tych internetowych. Akumulator pewnie lepszy. Powinien pasować. Czytałem w innych postach aby sprawdzać datę produkcji. Wiadomo, im nowszy tym lepiej. Realnie. Jak bardzo akumulator z półki się starzeje? Jaka minimalna data produkcji ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 18 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2025 Jak widzisz cena różna od zastosowanych technologi. Za podobną kwotę masz już agm. Osobiście nie zapłaciłbym takich pieniędzy za efb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 18 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2025 Ok. Na tym się nie znam. Chyba trzeba wziąć to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 18 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2025 Nie przesadzaj z tą datą produkcji. Dość już jest schizowania z oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 19 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2025 Gdybym o tym tutaj nie przeczytał to nawet bym o tym nie pomyślał W dniu 18.06.2025 o 11:06, lufa napisał(a): Jak widzisz cena różna od zastosowanych technologii. Za podobną kwotę masz już AGM. Osobiście nie zapłaciłbym takich pieniędzy za EFB. ok. czyli jeśli AGM i Varta to najlepiej chyba ten model LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 20 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2025 Miałem już kupić akumulator AMG z Varty ale mnie sprzedawca zniechęcił. Najpierw stwierdził, że lepiej kupić EFB bo AMG nie powinny być blisko silnika bo się przegrzewają. W sumie coś w tym jest, poszukałem w internecie i niby tak jest. Później opowiedział mi o tym, jak to Varta przed pandemią została przejęta przez inną firmę i po pandemii jakość poleciała w dół (tak samo Bosh). Na końcu zaproponował mi jakiś no name marki Grom. Ich Marka więc pewnie na tym najwięcej zarabiają. Wrzucam historyjkę tutaj, choć raczej odzew będzie mały. Zastanawiałem się czy nie wrzucić do ogólnej dyskusji jako osobny temat ale nie chcę podpadać adminom 😉 REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochkarol Opublikowano 20 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2025 Akumulatory Bosch i Varta to to samo, tylko inaczej oklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 21 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2025 Akumulator wymieniony. Którym przyciskiem potwierdza się nowy akumulator? Na manetce krótkie naciśnięcie powodowało zmianę z tak na nie i z powrotem. Przytrzymałem dłużej ale nie jestem pewny czy zrobiłem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2025 (edytowane) Podjechałem do mechanika sprawdzić akumulator. Po ok miesiącu użytkowania test pokazuje żywotność 84%. Czy to normalna wartość czy akumulator kupiłem stary/uszkodzony? Edytowane 3 Sierpnia 2025 przez empire13 Poprawienie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2025 To teraz poczytaj o inteligentnym ładowaniu w tych autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empire13 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2025 W dniu 3.08.2025 o 20:50, lufa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Poczytałem. Czyli nie ma co się stresować Dzięki. Akurat zakupy robiłem w sklepie gdzie bardzo cisnęli na sprzedaż własnej marki i bardzo odradzali Varte i Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi