lufa Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Polecam akumulatory AutoPart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alb Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Ja ze swojej strony polecam jenoxa. Miałem kilka akumulatorów w różnych autach i zawsze dawały radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 2 godziny temu, Alb napisał: jenoxa Przecież to największe gówno spamerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsun Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Yuasa, nie ma lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Nie ma sensu dyskutować który lepszy, a który gorszy. np. w poprzednim autku miałem akumulator 11 lat. Fakt, że przez ostatnie gdzieś 2 lata co jakiś czas był doładowywany aż w końcu padł. Obecnie również mam Varte i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alb Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 22 godziny temu, CzechuXX napisał: Przecież to największe gówno spamerze. ulżyło ci? jak zwykle brak konstruktywnego argumentu tylko mieszanie z błotem. Podzieliłem się swoim doświadczeniem a skoro masz większe i lepiej wiesz co było ok dla mnie to gratuluję jasnowidzu.. przypomnę Ci temat postu: jaki akumulator wybrać? co się dzieje z tymi ludźmi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 12 minut temu, Alb napisał: się swoim doświadczeniem Miło że tylko dlatego założyłeś konto. Bez pozdrowień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 @CzechuXX .. Ale się podnieciłeś. Nie sądziłem, że bateria daje aż tyle energii Co ten zajączek ma takiego w sobie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsun Opublikowano 28 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Haha, @elf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alb Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 W dniu 28.01.2022 o 22:26, elf napisał: @CzechuXX .. Ale się podnieciłeś. Nie sądziłem, że bateria daje aż tyle energii Co ten zajączek ma takiego w sobie !! w punkt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Kończcie dyskusję nie na temat. Kolejne posty nie w temacie wylecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Liczy się data produkcji, waga (im cięższy tym lepszy) i parametry elektryczne w chwili zakupu: teoretyczny prąd rozruchu (powyżej deklarowanego), rezystancja wewnętrzna (im niższa tym lepszy akumulator). Co do marki: miałem centrę futurę i nie mogę złego słowa powiedzieć 3 lata i poszła z samochodem (parametry elektryczne również akceptowalne); o Jenoxie słyszałem pochlebne opinie i to akumulator kupowany w markecie; Miałem Fiamma przez 5 lat, jak również Motrio. Odradzę Vesta, Forsa bo dokonały żywota tuż po gwarancji - zwarta cela. Wszystko zależy od eksploatacji: mam 4 letni oryginalny, w okresie zimowym doładowuję ze 3 - 4. Teraz nieprawidłowo eksploatuję auto- jazda na krótkich odcinkach - doładowałem, zmierzyłem i rezystancja bez zmian o 2 lat; jak również od tego czy instalacja elektryczna jest sprawna - masy, plusy, klemy. Słyszałem o opowieściach o żywnotności oryginalnego akumulatora na poziomie 10 lat a po wymianie zaledwie 3 lata - auta ma już 13 lat i jeszcze nie konserwowaną instalację elektryczną. Ile u mnie oryginalny pociągnie - nie wiem, ale już się cieszę, że żyje rok dłużej niż przewidywano. Co ciekawe: moja megi jest z końca 18 i akumulator jest bez oznaczenia producenta, jedynie nr katalogowy. Kolega miał z czerwca 18 Kadjara i na akumulatorze i tym samy nr miał dodatkowo napis Varta. Ile warta ta Varta to się okaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alb Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Mój Tata dawno, dawno temu jak przez kilka dni były siarczyste mrozy owijał akumulator gazetą lub kocem jak nie było opcji go przynieść do domu i podładować. Praktykuje się to jeszcze? Pamiętam, że wspominał mi wtedy, że to właśnie przez eksploatację i krótkie trasy jakie robił każdego dnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Mój aku jest w torbie termoizolacyjnej. Tak miałem we wcześniejszych i mam w obecnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alb Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 W dniu 31.01.2022 o 19:39, elf napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa A te torby są jakoś wytrzymałe? Łatwo się wyciąga baterię? Nie rwie się? Tego rozwiązania jeszcze nie praktykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi