ROBRAT Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 1 godzinę temu, AndaluzExpat napisał: Aczkolwiek zweryfikowałem gwarancje i na silnik miałem 2 lata lub 50k km - Samochód ma obecnie 100k km i 4y4m I robią to za free?gdzie to ASO w Polsce czy za granicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndaluzExpat Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Rombosol Estepona, telefonicznie mowili ze free. Dam znac czy cos zaplacilem jak bede odbierał auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Ok powodzenia oby dotrzymali słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Oby nowy silnik był jednostką poprawioną wyprodukowaną w drugiej połowie 2016 roku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolaLBN Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 A to w sumie jest możliwe żeby Renault wdadzali wadliwe silniki np do aut produkowanych w 2 połowie 2017 roku wiedząc ze jest jakiś problem?mysle ze od pewnego momentu 2016 roku już montują poprawione silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndaluzExpat Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Raczej nie, w aucie z 2017 nie powinno byc silnika oznaczonego h5f, ciekawy jestem czy do mojego zamontuja starego h5f, ktory po koleinych 100k km padnie, czy juz tego nowszego. Widzialem w innych watkach na forum, ze ludzie wkladali do ph3, silniki z ph4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndaluzExpat Opublikowano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Odebrałem samochód w czwartek, wymienili silnik na nowy w ramach gwarancji, więc nic nie zapłaciłem. Niestety w Sobote zacząłem słyszeć dziwne szuranie w lewym przednim kole, dzisiaj rano zawiozłem im samochód znowu i okazało się że łożysko koła jest zużyte i do wymiany. Jaka jest szansa, że zostało to uszkodzone przy wymianie silnika ? Edytowane 1 Października 2019 przez AndaluzExpat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Szansa raczej 0wa zbieg okoliczności z tym łorzyskiem. A jak silnik masz ten nowszy powiedzieli coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndaluzExpat Opublikowano 2 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Nic nie powiedzieli i nie dali żadnego papiera. Co ciekawe powiedzieli, że "Wheel bearing", (wrzucam po eng, bo nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem) wymienią również w ramach gwarancji, która wg. polskich standardów już dawno się skończyła. Podpytam o ten silnik jak będę odbierał samochód. Ewentualnie gdzieś mogę sam zweryfikować co wsadzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) 19 minut temu, AndaluzExpat napisał: Nic nie powiedzieli i nie dali żadnego papiera. Skoro wymiana jest przeprowadzana w ASO to wydaje mi się, że wydanie jakiegoś dokumentu potwierdzającego ten fakt powinno być standardem... Ciekawe co Ci finalnie wsadzili. Edytowane 2 Października 2019 przez Silverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndaluzExpat Opublikowano 2 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Może samochody na obcych blachach traktują inaczej niż lokalne. Aczkolwiek wszystkie wizyty serwisowe robiłem u nich, bo samochodem wyjechałem w tym samym roku co był kupiony. Postaram się podpytać o ten silnik, jak nie, to oddam do jakiegoś speca w PL w celu weryfikacji - samochód w przyszłym roku wróci do PL, bo od przyszłego roku przeglądy trzeba będzie robić co roku jak u każdego 5cio latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 4 godziny temu, Silverek napisał: Skoro wymiana jest przeprowadzana w ASO to wydaje mi się, że wydanie jakiegoś dokumentu potwierdzającego ten fakt powinno być standardem... Byłeś kiedyś coś naprawić w ASO Renault? Nie dają papierów. Co najwyżej protokół z kontroli choć to rzadkość i fakturę. Jak robią na gwarancji czy z akcji serwisowej to nie dają kompletnie nic. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 13 godzin temu, pbet napisał: Byłeś kiedyś coś naprawić w ASO Renault? Nie dają papierów. Robiłem z 2-3 naprawy w ASO i zawsze dostawałem papier z opisem co było zrobione... Może w Waszym ASO są jakieś inne standardy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Może Wrzuć skan jak wygląda taki raport od Renault. Nie mówimy oczywiście o fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 @pbet OK, poszukam i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi