leelook Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 @ TTTOMASSS - jeśli mówisz o problemie użytkownika "ryszard33", to OK, ale w moim przypadku on nie gasł po przejechaniu pewnej odległości od uruchomienia, tylko przy wrzucaniu na luz po ruszeniu z miejsca. Jak po uruchomieniu wyjechałem na drogę, na której nie musiałem się zatrzymywać w pierwszych minutach od odpalenia, to tak, jakbym nie miał problemu. U mnie wymiana oprogramowania nic nie dała, tylko wymiana elektrozaworu od KZFR. Mija już pół roku od wymiany i silnik pracuje jak szwajcarski zegarek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batory1920 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ja wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu i dwie cewki i działa :D:D komputer wskazał drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq1989 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Czy to normalne, że u mnie cały ten egr jest w oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A od kiedy meganki II z silnikiem benzynowym mają EGR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq1989 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Przepraszam :D Miałem na myśli elektrozawór KZFR Edytowane 28 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Dnia 7.04.2013 o 18:17, meganica napisał: Mam podobny problem do opisanych w tym temacie, więc poproszę o pomoc. Rano, przy ruszaniu przez ok. 2 minuty silnik się "muli". Obroty są ok, nic nie grzechocze, silnik nie gaśnie. Na 1,2,3 biegu po dodaniu gazu zwyczajnie nie chce jechać. Później gdy już jest rozgrzany, to pracuje normalnie. Poproszę o podpowiedź co mogę sama sprawdzić i w jaki sposób. Z racji, że mój kobiecy mózg wolniej ogarnia niektóre techniczne tematy, fajnie by było gdyby było w miarę jasno napisane co mam po kolei robić. Rozwiązałeś problem. Mam taki sam problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi