tokon4 Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Witam Forumowiczów Czy ktoś z Was wie jak wymienić czujniki ciśnienia powietrza w oponach. Dodam, że posiadam oryginalne czujniki Renault nr kat.(407004CB0B). Czy trzeba je jakoś kalibrować, programować? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Po co chcesz zmieniać? Zakłada się nowy wentyl i wpina czujnik na trzpień. Robisz reset czujników i same się skalibrują z autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Nie chcę przekładać dotychczasowych. Kupiłem drugi komplet do kół zimowych i wydaje mi się, że one są już z wentylem. Czy Heniek w zwykłej wulkanizacji ogarnie temat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Nowe są kompletne. Przyzwoity wulkanizator nie będzie miał z nimi problemów. Po założeniu reset w r-link i po jakimś czasie się zaprogramują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Dokładnie, nowe są kompletne. https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-w-oponie-renault-megane-iv-oryg-7813349398?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Właśnie takie zakupiłem, pozostaje wierzyć w umiejętności wulkanizatora ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Tu nie trzeba wierzyć w umiejętności wulkanizatora - on ma tylko i wyłącznie je poskładać do kupy na felgi. Meganka sama sobie je wczyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Witam, czy do stalowych felg można zamontować czujniki nr kat. 407004CB0B ? Czy np. takie https://allegro.pl/oferta/4-czujniki-cisnienia-opon-tpms-do-felg-stalowych-8526422301?bundle_id=831704c1-6a7b-44ba-9a12-df0893fccfd9 Pozdr. 26.03.2020 - Dowiedziałem się, że czujniki kat. 407004CB0B pasują do alu i stalowych. Edytowane 26 Marca 2020 przez Hokusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 A po co kombinować skoro oryginalne masz taniej? Zamienniki za ponad 600 a oryginały za 360... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Pisząc post jeszcze nie wiedziałem, że oryginały też oblecą stalówki. Na ali... za 130 zł... Chyba sie skuszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Kolego podobno nic od chińczyka nie idzie żona na poczcie pracuje i jest na bieżąco. Po2 miesiącach + - zwrócą Ci kasę na konto a paczki nie idą do kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Na ali kupisz też parktroniki z nr i wyglądem jak oryginały, a komputer ich nie wykrywa.. Oszczędzaj z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hokusek Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Czy czujniki od nissana 407003 VUOA będą widoczne dla komputera ? Znalazłem razem z felgami stalowymi ... od nissana.... Działa .. Kupiłem te felgi z czujnikami. Komputer rozpoznał i wszystko ok. Edytowane 27 Marca 2020 przez Hokusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi