djb Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Dzisiaj żona wgniotla próg o wysoki krawężnik. Ile może kosztować naprawa i czy warto to robić z AC? Czekam też na wycenę od znajomych magików od wyciągania ale są na feriach i chciałbym poznać orientacyjny koszt. Wg mnie to będzie raczej wyciąganie niż wycinanie poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Żeby nie kłaść na to betonu trzeba wyciąć i wstawać nowy. Zgłaszaj z AC i rób w ASO. Oczywiście pod koniec polisy żeby nie stracić zniżek jakby żonie się coś znowu przytrafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Spoko. Moi betonu mało dają. Np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 koszt 200-300 za wyciągnięcie, potem lakier. Jeśli nie masz ochrony zniżek chyba nie warto używać AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 No, jak masz blacharza, który zrobi to cacy za 200 to ja ci zazdroszczę. Profil zamknięty wyciągać - trudna sztuka . Oczywiście można bawić się w cynowanie jak na zdjęciu @djb ale sam materiał na taką naprawę będzie kosztował więcej niż te 200 pln ;) po co kombinować, wstawić do ASO, wstawią nowy ori próg, pomalują i jest cacy. W AC masz z reguły jedna jak nie 2 szkody bez utraty zniżek. Dlatego napisałem żeby zgłosić to np w ostatnim dniu mijającej polisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 No jeśli chcesz wycinać i wstawiać to pewnie. Każdą wgniotę wycinasz i wstawiasz? Podobne wgniecenie blacharz 'wyciągnął' za kilka stówek. Są narzędzia do tego, np spoter. Tu możesz narzędziami podejść przez otwór serwisowy - https://www.youtube.com/watch?v=nHyqZp4KeIINie wiem jak wygląda podłoga, ale nie wydaje się, że sie pofalowała.. oczywiście można robic jak zalecasz, wyciąć pierwszą blachę i wstawić nowy próg Każdy robi jak chce... Nie spotkałem AC gdzie po zgłoszeniu szkody nie tracisz zniżek jeśli nie masz ochrony, ale może jakie TU Samopomoc coś takiego oferuje. A zgłaszanie szkody dzień przed upływem i potem zawierając nowe nie mówisz, że miałeś szkode to składanie falszywych oświadczeń. Jeśli ubezpieczalnia zorientuje się każą dopłacić różnicę na bazie nowej kalkulacji. Oczywiście można oszukiwać i liczyć, że się uda... wszystko można. Pytanie czy zaleciłbyś komus taką drogę..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ale pierdzielisz. ;) PZU ma takie AC, korzystałem w opisany sposób i nie ma żadnych zwyżek bo 1 jest w cenie AC. Wszystkiego Dobrego na 2020 więcej luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Najpierw doczytaj to co podpisałes a potem pierdziel:P Masz racje, ze można skorzystać w PZU z AC i nie stracić zniżek - ale to jest opcja w AC "Dodatkowa opcja wykluczenie szkody - dzięki niej pierwsza szkoda z umowy AC nie wpłynie na składkę przy zawieraniu kolejnej umowy AC w PZU" a nie std. Nie wprowadzaj ludzi w błąd Rownież najlepszego w 2020:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Za 500 może i zrobią ale na razie są na feriach. Muszę dowiedzieć się o ile poszlaby mi w górę składka. Mam w Warcie bez udziału własnego, naprawa na oryginalnych częściach, bez wykluczenia szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Maksymalnie 10% składki czyli np w moim przypadku 180 pln bo za pełne AC w PZU płace 1800 pln rok. @karolaa przeczytaj od początku moje wpisy , na spokojnie, nikogo nie wprowadzam w błąd, tym bardziej nie namawiam do niepoprawnych rzeczy. Widzę że wszędzie czujesz spisek jak były minister obrony już niej wspomnę o tym rzeźniku z filmiku jaki wstawiłeś. Pieknie porył od środka to poszycie progu. Swietnie na pewno wpłynie to na zabezpieczenie antykorozyjne wewnątrz naprawa typu pakistański blacharz. jak dbasz o auto i chcesz mieć cacy to wymienia się taki element na nowy i jest jak fabryka. Bez rzeźby. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 W PZU maksymalnie 10%, ale kolega ma w Warcie i tam zwyżka jest 25%. Podstawa to doczytać OWU bez szukania spisku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Daj zapis z owu bo nie chce mi się szukać, a drugiej strony nie wierze że ktoś jest taki głupi żeby podpisać taką umówę. jedyne co znalazłem to to ;) ale fakt jestem po służbie. https://www.warta.pl/ubezpieczenia/samochod/ac-komfort/korzysci/-/wiedza/2522725/[samochod][ac-warta][korzysci]-gwarancja-utrzymania-znizek-mimo-szkody Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Dnia 31.12.2019 o 00:03, djb napisał: Spoko. Moi betonu mało dają. Np. Pogratulować majstrowi - jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi