Mirror Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Posiadam Meganke 1.4 TCe 130 i zauważyłem że mam nieaktywny przycisk ASR tz. przycisk jest wiązka kabli do niego dochodzą ale po naciśnięciu nic się nie dzieje. Czy jest to możliwe że ten przycisk jest sobie bo jest. Czy nie został aktywowany w komputer autka bo np trzeba by było dopłacić aby go aktywować ... ? ( nie wiem nie znam się ) Pytanko. Czy jest możliwość włączenie tego ASRa Proszę o pomoc bo jestem w tym temacie zielony Pozdrawiam Miro Edytowane 6 Stycznia 2020 przez Mirror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 A ogólnie Kolego to podczas jazdy np jak chcesz sobie np wejść w zakręt na "recznym" albo podczas szybkiego ruszenia spod świateł nie blokuje Ci kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirror Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Dnia 6.01.2020 o 22:22, Megane11289 napisał: A ogólnie Kolego to podczas jazdy np jak chcesz sobie np wejść w zakręt na "recznym" albo podczas szybkiego ruszenia spod świateł nie blokuje Ci kół? Nie, nie blokuje. Chodzi o to że ten przycisk jest martw. Po naciśnięciu nic sie nie dzieje na desce. Zero jakiekolwiek reakcji. Moje pytanie. Czy jest możliwość włączenie go w komputerze autka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Może ktoś po prostu z niewiadomych przyczyn dołożył sobie przycisk i tyle. Gdybyś miał aktywny ten system to przy poślizgu auta na pewno coś by się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Mirror napisał: x Sprawdź clipem moduł ABS. Jeśli czujnik ciśnienia jest martwy układ automatycznie się wyłącza, a ABS nadal funkcjonuje prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirror Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Dnia 12.01.2020 o 23:08, jabrze napisał: Sprawdź clipem moduł ABS. Jeśli czujnik ciśnienia jest martwy układ automatycznie się wyłącza, a ABS nadal funkcjonuje prawidłowo. Nie mam clipa i nie mam jak tego sprawdzić. Może znasz kogoś z Łodzi lub okolic kto miałby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 @Mirror spróbuj skontaktować się z użytkownikiem Tommi3737 (https://megane.com.pl/profile/8501-tommi3737/), jest z Łodzi i ma clipa, tyle że rzadko pojawia się na forum niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Najbliżej Łodzi dobrego praktyka mam w Kazimierzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) @Mirror możesz też użyć PyRen albo ddt4all. Każdy z tych programów pokaże Ci błędy. Ps. Jeżeli byłby uszkodzony czujnik to w Megane 3 nie powinna świecić się dioda od ASR i przy uruchamianiu pokazywać komunikatu, że ASR jest wyłączony? Edytowane 17 Stycznia 2020 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi